Ugrás a tartalomra

Nem félnek a sörhastól!

2022.08.06
10:42
2022.08.06
15:33
Forrás
Pannon RTV
Hűs, frissítő sört kortyolva hűtötték magukat az első Oromi Sörfesztivál résztvevői. A látogatók ügyességi játékokban is kipróbálhatták magukat. A szervezők szerint a vártnál is többen érkeztek a rendezvényre.

Kötélhúzás, sörpong és más érdekes játékok is várták a sörfesztiválra látogatókat a helyi általános iskola udvarában pénteken. Nagy volt a harci kedv, ami nem meglepő, hisz mindenhol a sör volt a főszerepben. Pletikoszity Tibor, Orom: „Először van Sörfesztivál, de biztos, hogy nem utoljára. A versenyek elkezdődtek. Alig kapok levegőt, ugyanis az egyik versenyen éppen túlvagyunk. A kötélhúzásban vettünk részt mi is, és ahogy látom túljelentkezés van.”

Kézműves söröket is lehetett kóstolni a fesztiválon. Ilija Cetković, kézművessör-készítő, Zenta: „Most 11 fajta sörünk van. Barna sörből több fajtánk van, és mindegyik szűretlen. Az alapanyagok minőségik és jók, finomak a sörök. Nem ízesítettek. A komlóból és a malátából kapja az ízét.”

Az esemény számos érdeklődőt vonzott. Nem csak helyiek látogattak ide, a környező településekről is sokan érkeztek a nem mindennapi fesztiválra. Erdélyi Olivér, elnök, Orom HK: „Mindenképpen van igény. Körbenéztünk és látjuk, hogy folyamatosan nő a létszám, úgyhogy mi ezt a jövőben is megszerveznénk.”

A sörfesztivál hajnalig tartó mulatozással zárult, amelyen szerbiai és külföldi előadók is felléptek.

sör
sörfesztivál
Oromi Sörfesztivál
Orom
ügyességi játékok

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.