Ugrás a tartalomra

Tiodorović: Ismét kötelezővé tehetik Szerbiában a maszkviselést

2022.08.11
07:19
2022.08.11
16:22
Forrás
Blic
Ez akkor történhet meg, ha tovább nő a koronavírusos fertőzöttek és a súlyos betegek száma - nyilatkozta Branislav Tiodorović epidemiológus és az egészségügyi válságstáb tagja nyilatkozta a Blicnek.

Jelenleg nem kötelező, hanem javasolt viselni a védőmaszkot. A fertőzöttek száma Tiodorović szerint is szeptember első felében tetőzik, mert az emberek akkor térnek vissza a munkahelyükre és a tanév is kezdődik.

Az iskolakezdésről azt mondta, az oktatási minisztérium dönt majd az alkalmazandó tanítási modellről, de ezt megelőzően a szakértői testület elemzi a járványhelyzetet, és nemsokára, a következő 7–10 napon javaslatot tesz az oktatási tárcának.

A batajnicai covid-kórházban is nő a betegek száma. Jelenleg ott 240 pácienst kezelnek, 14-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A legidősebb beteg 96, a legfiatalabb 29 éves.

Tatjana Adžić Vukičević, a Batajnicai Covid-kórház igazgatója: "Közepesen súlyos klinikai képekről van szó, és ez nem közvetlenül a covid-19 miatt van, hanem a számos más betegség miatt, mert a betegek többsége idősebb, a 70-es, 80-as, 90-es éveikben jár. Agyvérzésük volt, krónikus szívbetegségben szenvednek, vesebetegek, illetve tüdőbetegek, és a pácienseink jelentős számának daganatos megbetegedése van."

Branislav Tiodorović
maszk
maszkviselés
koronavirus
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.