Ugrás a tartalomra

Az új nagyköveteket fogadta a szerb elnök

2022.09.26
13:18
Forrás
Tanjug, predsednik.rs
Ausztria, Németország, Belgium és Kuvait nagykövete adta át megbízólevelét a szerb államfőnek.

Nagyon fejlett gazdasági együttműködésről beszélhetünk Szerbia és Ausztria között - emelte ki Aleksandar Vučić ma délelőtt, amikor átvette az új osztrák nagykövet megbízólevelét. A szerb elnök reményét fejezte ki, hogy az újonnan beiktatott nagykövet mandátuma alatt a két ország tovább erősítheti a szoros baráti kapcsolatot, valamint a konstruktív együttműködést. Christian Ebner osztrák nagykövet kiemelte, Ausztria egyértelműen támogatja Szerbia európai integrációját és regionális stabilitási politikáját.

Az új osztrák nagykövet mellett Vučić az új német, belga és kuvaiti nagykövet megbízólevelét is átvette.

nagykövet
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.