Ugrás a tartalomra

Húsvéti nyuszi, piros tojás...

2018.03.22
13:34
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A hét minden napján húsvéti foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Egy kis szülői segítséggel kosarak, képeslapok, nyuszik, fali díszek készülnek.

Zokni, rizs, ragasztó – ennyi hozzávalóból készülnek a húsvéti nyuszik az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör húsvéti foglalkozásán. Minden nap mást tanulnak meg a gyerekek. Bihari Alexandra, Óbecse: „Hétfőn tojástartó kosarat, kedden pedig ujjnyomdás képeslapot.”

A gyerekek már nagyon várják a húsvéti ünnepeket. Farkas Larissza, Óbecse: „Tojásokat lehet festeni, vannak ilyen foglalkozások, és lehet ilyenkor pályázatokra is menni az iskolával.”

A legtöbb gyereket a szülők vagy a nagyszülők is elkísérik. Korcsik Irén az unokájával érkezett: „Örömmel jöttem most is a foglalkozásra, mert ilyen korán kell a gyerekekkel is foglalkozni, hogy megszeressék a kézimunkát is meg a hagyományt is, hogy őrizzék.”

A húsvéti foglalkozásokon minden nap 20-25 gyerek vesz részt, akik egyszerű anyagokból ötletes tárgyakat készítenek. Ricz Kasziba Beáta, szervező, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „Egyre több szülő érkezik a gyerekekkel, úgyhogy az ilyen gyerekprogramnak induló foglalkozásaink családi programmá váltak, és a közös készülődés részei lettek.”

A rendezvény megszervezését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Óbecse
húsvét

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.