Ugrás a tartalomra

Juhászok és mezőgazdasági termelők VII. találkozója

2018.05.14
12:28
2024.03.19
08:40
Forrás
Kapitány Réti Juhászok Egyesülete
Június 2-án, szombaton Magyarkanizsa Község két civil szervezete immáron hetedjére szervezi meg nagyszabású egész napos rendezvényét, a Juhászok és mezőgazdasági termelők VII. találkozóját.

A Juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója egyben verseny is, birkapaprikás főzésben és hagyományos kézi birkanyírásban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A főzőversenyre öttagú csapatok nevezhetnek be, a szervezők biztosítják a helyet és a tűzifát, a húst a versenyzők hozzák magukkal, vagy pedig a helyszínen vásárolhatják meg. A benevezés ingyenes. A birkanyírásra egyéni versenyzők jelentkezését várják, melyre szintén ingyenesen lehet benevezni. Egész nap megtekinthető az állatkiállítás, melyre várják a tenyésztőket, és a kiállított állatokat díjazzák is.

Lovas programokkal, látványos kutyabemutatóval, művelődési műsorral, gyermekprogramokkal, kirakodóvásárral, házias ételekkel és italokkal várják az odalátogatókat. Egész nap élőben muzsikál Csiszár István és Ágoston Ervin. 

A találkozó helyszíne az idei évben a magyarkanizsai Vásártér. 

Vajdaság egész területéről és külföldről is várják a versenyzőket és minden érdeklődőt! 

Bővebb információ és jelentkezés (2018. május 26 -ig): 
063/1-322-237, 063/8-027-323.

A szervezők: Magyarkanizsa Község Agrár Uniója keretein belül működő Kanizsa Község Kapitány Réti Juhászainak Egyesülete, Mezőgazdászok Egyesülete és Gazdakör.

Támogató: Magyarkanizsa Önkormányzata.

Magyarkanizsa
juhászok

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.