Ugrás a tartalomra

Vučić: Az egyháznak joga van kifejezni a véleményét

2018.05.21
17:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az egyháznak nem kell kulcsfontosságú politikai döntéseket hoznia, de minden bizonnyal joga van kifejezni a véleményét - mondta a szerb államfő Azerbajdzsánban Koszovóval kapcsolatban.

Senki sem akadályozza az egyházak véleménynyilvánítását, de nem kell egyetértenem az egyházi vezetők elképzeléseivel - tette hozzá Aleksandar Vučić. A politikus elutasította azokat a felvetéseket, miszerint az állam úgy viselkedik, mintha az egyházat okolná a Koszovóval kapcsolatos helyzet miatt. Kiemelte, nem hiszi, hogy a kulcsfontosságú politikai döntéseket az egyháznak kellene meghoznia.

Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.