Ugrás a tartalomra

Határ-menti kosárlabda játékok

2018.09.22
20:37
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

A 2005-ben és 2006-ban született kosárlabdázó fiúk mérkőzéseit a Majsai Úti és a Széchenyi István Általános Iskolában játsszák. Pályára lépett a hódmezővásárhelyi Kis Viktor is és a szabadkai Aleksandar Grbić is.

Kis Viktor, játékos, Hódmezővásárhely: „Mert csapatsport és szeretek összjátékba játszani.”

Aleksandar Grbić, játékos, Szabadka: „Számomra érdekes sport és szeretek kosárlabdázni.”

Nyolc kosárlabdaklub tizenkét csapata a hétvégi tornán tizennyolc mérkőzést fog lejátszani két általános iskolában Szabadkán. Pavlovics Vuk, edző, Kosársuli, Hódmezővásárhely: „Magyarországon is és Szerbiában is vannak sportesemények, gondolok itt utcai kosárlabdára, benti mérkőzésekre, edzőtáborokra.”

A mostani tornát követően Szabadkán lesz még egy megmérettetés, majd négyet Magyarországon szerveznek meg. Jovan Sirovina, elnök, Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub, Szabadka: „A sport rendezvény célja egy határon átnyúló együttműködés kialakítása. A két kosárlabdaklub összemelegedése, a gyerekek és az edzők barátkozása, közös munkája. A közös munka és együttműködés pedig a fejlődést eredményezné.”

A versenyre Verbászról, Újvidékről, Szabadkáról, Nagybecskerekről, Kecskemétről, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkeztek a kis sportolók.

Szabadka
kosárlabda
Hódmezővásárhely
IPA

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.