Ugrás a tartalomra

Új menetrend szerint közlekednek a Subotica-trans autóbuszai

2018.11.20
15:16
2018.11.20
16:58
Forrás
Pannon RTV
A peremvárosi és a városközi vonalakon töröltek néhány indulási időpontot, az Utasforgalmi Közvállalat ugyanis sofőrhiánnyal küszködik.

A gépjárműpark elöregedett, a buszok átlagosan 14 évesek. December elsejétől ráadásul a buszjegyek ára is emelkedik.

Palics központjában sokan szállnak fel a város felé tartó 6-os járatra. Főleg diákok, munkába igyekvők és nyugdíjasok utaznak. Az utazás feltételeiről és a buszok állapotáról eltérőek a vélemények.

Berkó Magdaléna, Ludas: „Tűrhetőek a buszok. Öregek. De van, amelyik egy kicsit szuperebb.”

Agata Temunović, Palics: „Nem vagyok megelégedve, főleg a sofőrökkel. Amikor elindulnak, de főleg mikor megállnak, két kézzel kapaszkodunk. Én egyszer elestem.”

Sonja Lerinc, Palics: „Annyira öregek buszok, hogy az szégyen. Palicsot idegenforgalmi helynek nevezik. Idejön valaki, nem jön mindenki autóval, eljönnek valahogy Szabadkáig, aztán ide autóbusszal, hát ez szégyen, amikor beülnek a buszba.”

A Subotica-trans járműállománya igen elöregedettnek tekinthető - mondta Virág Szabolcs, a szabadkai Utasforgalmi Közvállalat sajtóreferense.

Virág Szabolcs, sajtóreferens, Subotica-trans Utasforgalmi KV, Szabadka: „A járművek közel 20 százaléka 20 év körülire tehető, ebből adódik az is, hogy a járművek átlagéletkora a 14 évet teszi ki.”

A buszokat rendszeresen karbantartják, téli felkészítésük is megtörtént, ennek ellenére gyakran meghibásodnak. Fűtés van, de a csapadékos időben egyes régi járművek beáznak.

Virág Szabolcs, sajtóreferens, Subotica-trans Utasforgalmi KV, Szabadka: „Ilyenkor tél elején, november folyamán minden jármű egy téli felkészítésen esik át, itt megtisztítjuk a különböző fűtőtesteket, átellenőrizzük a fűtőberendezések műszaki állapotát, megpróbáljuk megfelelő folyadékokkal pótolni a különböző fűtő- és hűtőrendszereket, és lényegében ezáltal készülünk a téli hónapokra.”

A Subotica-trans garázsából általában reggel fél 5-kor gördülnek ki az első autóbuszok. A vállalatnak 150 sofőrre lenne szüksége, de jelenleg 141-en vannak munkaviszonyban. Ebből 110-en teljesítenek napi szinten szolgálatot. Ez kevés. Emiatt ritkítottak néhány járatot, két városközi és három peremvárosi vonalon, november 15-i hatállyal.

Az érintett járatok a Szabadka-Orom, Szabadka-Zombor, Szabadka-Dušanovo, Szabadka-Nagyfény-Dušanovo és a Szabadka-Bajmok vonalon közlekednek.

December 1-től drágulnak a buszjegyek. A Subotica-trans ugyanis 4 éve nem emelt árakat, az üzemanyag viszont jelentősen megdrágult. Az úgynevezett elektronikus pénztárcával fizetőknek ezentúl 65, a buszban jegyet váltóknak 95 dinárba kerül majd egy utazás a városi vonalakon, míg a peremvárosi járatokon 5 és fél százalékos lesz az áremelés. A városközi díjszabást már korábban, 8 százalékkal emelték.

Subotica-trans
menetrend
Virág Szabolcs

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.