Ugrás a tartalomra

A férfi kézilabda Szuperligában megkezdődött a bajnokság tavaszi idénye

2019.02.04
15:15
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Pancsován az éllovas Dinamo együttese a belgrádi Crvena Zvezdát fogadta. A hazai csapat a bajnokság őszi részében minden mérkőzését megnyerte, így esélyesként lépett pályára.

Már az első félidőben megmutatkozott, hogy ki a jobb és rutinosabb, mert 6:5 után a Dinamo elhúzott és 17:11-re vezetett az első félidő végén. A játék második részében egy kis időre a belgrádiak feljöttek három gól különbségre, de ennél többre nem telt erejükből. A hazai csapat végül 32:27-el diadalmaskodott.

Janko Pešić, a Zvezda játékosa hat gólt dobott a mérkőzésen: „Nem volt veszítenivalónk ezen a mérkőzésen. Azért jöttünk, hogy minél jobban és küzdelmesebben játszunk, hogy lássuk, milyen szinten vagyunk az elsőhelyezettekhez, az erősebb csapatokhoz képest. Voltak hibáink, amelyekért megfizettünk.

A mérkőzés legeredményesebb és legjobb játékosa a nyolc gólt lövő hazai Ivan Dimitrijević volt: „A végéig tudtuk tartani azt a tempót, amit az elejétől diktáltunk, ahogyan az előző 13 mérkőzést is befejeztük. Nagy csapatgyőzelem volt, ahogy az elmúlt 13 is. Minden megbeszélt dologhoz tartottuk magunkat, és ahhoz, amit az edző kért tőlünk. Megköszönném a pancsovai közönségnek, hogy az egész meccsen szurkolt nekünk. A teltházas csarnokot, és nagyon örülök, hogy hosszú idő után a Zvezda szurkolóit is itt láthattam.”

A siker egyik kovácsa Ivan Petković, a Dinamo edzője: „A játékosaim profi módon valóban a maximumot nyújtották. Motiváltak, fegyelmezettek és konkrétak voltunk. Az első félidőben mikor lehetőség adódott, a jó védekezés után sikerült az ellentámadásokból gólokat adni, és így növeltük a különbséget. Az, amitől tartottam, beigazalódott a második félidőben, hiszen azt a játékrészt valójában elvesztettük. A Zvezda egy küzdő együttes, bátor, tud játszani, de nincs tapasztalata.

Az öröm mellett szomorúság is volt. A nyilatkozók kifejezték részvétüket a tragikusan elhunyt Novak Bošković, volt kézilabdaválogatott játékos családjának. Az ismert játékos öngyilkosságot követett el.

Pancsova
szuperliga
kézilabda
Dinamo
Crvena zvezda

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.