Ugrás a tartalomra

Újra kilométeresek a sorok Horgosnál

2019.08.30
12:30
2024.03.19
08:48
Forrás
Szerbiai RTV, AMSS, police.hu
Vasárnap estig hosszabbított munkaidővel dolgozik a Horgos 2 határátkelő. Az utazók egész hétvégén éjfélig vehetik igénybe az átjárót - tájékoztat a szerb Belügyminisztérium.

Az intézkedésre az óriási sorok miatt van szükség, hogy tehermentesítsék a Horgos 1-es átlépőt. Az autópálya-határátkelőnek a Szerbiából kilépő oldalán ismét ötórás a várakozás, mint ahogy azt már megszokhattuk minden hétvégén a hazatérő turisták és vendégmunkások miatt.

A szerb belépőn félórás a veszteglés a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség szerint. A többi szerb-magyar átjárón nem jegyeztek félóránál hosszabb várakozási időt.

A belépés gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Röszke Közúti Határátkelőhelyet - írja a police.hu. A Magyarországból kilépő forgalom itt szünetel, de a Röszke-Horgos autópálya átkelőn folyamatos a kiléptetés. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. Ezt a célt szolgálja továbbá a nyitvatartási idő növelése is. A hétvégén a közúti átkelő 7 és 24 óra között fogadja az utazókat. A kilépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Fontos hangsúlyozni, Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak szerb és uniós állampolgárok léphetnek át, és az autóbusz kivételével csak a személyforgalom veheti igénybe.

 

 

Horgos
határátkelő

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.