Ugrás a tartalomra

1,6 százalékkal nőtt júniusban az infláció Szerbiában

2022.07.12
15:35
Forrás
sts.gov.rs
Éves szinten 11,9 százalékos a pénzromlás az országban.

A leginkább a szállítási díjak ugrottak meg, a hivatalos adatok szerint egy hónap alatt 2,7 százalékkal, az élelmiszerek 2,3 százalékkal kerülnek többe, és ugyanez az arány vonatkozik a rekreációs és művelődési költségekre is.

Az éttermi és szállodai ellátásért 1,4 százalékkal kell többet fizetni, mint egy hónappal korábban - áll a köztársasági statisztikai hivatal kimutatásában. Az inflációs görbe az elmúlt másfél évben erősen felfelé ível Szerbiában - 2021 januárjában 1,1 százalékot mutatott, idén januárban 8,2 százalékon volt az éves ráta.
A havi infláció mértéke sem volt még ilyen magas az elmúlt másfél évben, és az is megfigyelhető, hogy az adatok az orosz-ukrán háború kitörése óta fordultak határozottabban negatív irányba.

Az éves infláció egyébként Magyarországon is hasonló, 11,7 százalékon van.

infláció
gazdaság
Szerbia

Most

11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.
10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.