Ugrás a tartalomra

1,6 százalékkal nőtt júniusban az infláció Szerbiában

2022.07.12
15:35
Forrás
sts.gov.rs
Éves szinten 11,9 százalékos a pénzromlás az országban.

A leginkább a szállítási díjak ugrottak meg, a hivatalos adatok szerint egy hónap alatt 2,7 százalékkal, az élelmiszerek 2,3 százalékkal kerülnek többe, és ugyanez az arány vonatkozik a rekreációs és művelődési költségekre is.

Az éttermi és szállodai ellátásért 1,4 százalékkal kell többet fizetni, mint egy hónappal korábban - áll a köztársasági statisztikai hivatal kimutatásában. Az inflációs görbe az elmúlt másfél évben erősen felfelé ível Szerbiában - 2021 januárjában 1,1 százalékot mutatott, idén januárban 8,2 százalékon volt az éves ráta.
A havi infláció mértéke sem volt még ilyen magas az elmúlt másfél évben, és az is megfigyelhető, hogy az adatok az orosz-ukrán háború kitörése óta fordultak határozottabban negatív irányba.

Az éves infláció egyébként Magyarországon is hasonló, 11,7 százalékon van.

infláció
gazdaság
Szerbia

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.