Ugrás a tartalomra

Április végétől kétféle módon lesz igényelhető a pénzügyi támogatás

2021.02.28
18:21
2021.02.28
22:45
Forrás
Pannon RTV
Április 28-tól igényelhető a harmadik gazdasági segélycsomag által előirányzott 60 eurós állami támogatás Szerbiában. Minden nagykorú állampolgár, aki jelentkezik két részletben kapja meg a pénzt.

30 eurót májusban, 30-at pedig novemberben utalnak át. A nyugdíjasok ezen felül további 50 eurót kapnak szeptemberben, így ők összesen 110 eurós támogatásban részesülnek. A pénzbeli segítségre kétféle módon lehet majd jelentkezni.

A mostani pénzbeli támogatást a tavalyi 100 eurós segélyhez hasonlóan lehet majd igényelni április végén. Aki jelentkezik automatikusan megkapja a második részletet is.

Az igénylés egyik módja online formában lehetséges az idp.trezor.gov.rs oldalon. Az említett honlapon négy személyes adatot kell megadni. Rá kell majd kattintani a Podnošenje prijave, azaz a Kérelem benyújtása gombra, amit egyelőre még nem tehetünk meg, a menüpont ugyanis csak április 28-tól elérhető. Ezután beírjuk a vezeték- és keresztnevünket, a személyi igazolvány számunkat és azt a bankot, ahová szeretnénk, hogy a kifizetés megtörténjen. Abban az esetben, ha valakinek nincs bankszámlája, csak meg kell jelölni, hogy melyik bankban nyissanak számára számlát, amelyre majd utalják az összeget.

Szerbiai RTV

A regisztrációra telefonon keresztül is lesz lehetőség. Az erre vonatkozó telefonszámot az illetékesek időben közlik.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Április 28-án indul a jelentkezés, ugyanabban a formában, ahogyan a 100 eurót fizettük ki tavaly. Online és telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. Tehát április 28-án indul a jelentkezés a kifizetésre, amellyel 60 eurót fizetünk ki minden felnőtt lakosnak, és 110 eurót a legidősebb lakosainknak.”

A nyugdíjasok jelentkezés nélkül kapják meg a támogatást. Számukra 3 részletben fizetik ki a pénzt: májusban 30, szeptemberben 50, novemberben pedig 30 eurót.

gazdasági
segélycsomag
Szerbia
pénzügyminister
támogatás
április
euró
60
50
110
30

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!