Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Csökkent a málna kivitele Szerbiából

2022.06.02
12:10
Forrás
Magyar Szó
A korábbi évek átlagához képest 30 százalékkal kevesebb málnát szállítottunk külföldre az idei év első négy hónapjában – hozta nyilvánosságra a Szerbiai Gazdasági Kamara.

A piacelemzés rámutatott, hogy az európai üzletláncokban 20-30 százalékkal csökkent a málna eladása a tavalyi és az előző évi értékesítésekhez képest. Ennek egyik fő oka a friss málna magas felvásárlási ára – áll a kamara közleményében.

A kivitellel foglalkozók rámutattak arra, hogy a következő idény nagy kihívások elé helyezi a bogyós gyümölcsök kiszállítóit. Meg kell ugyanis küzdeniük a villanyáram drágulásával, a szállítási költségek növekedésével és a munkaerőhiánnyal is.

málna
málnatermesztő
Szerbia
export
kivitel
mezőgazdaság

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.