Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Fele annyi a napraforgó felvásárlási ára, mint tavaly

2023.09.16
07:57
2023.09.16
09:15
Forrás
Szerbiai RTV
A szakember véleménye szerint azok tudnak csak keresni rajta, akik hektáronként legalább 2,5-3 tonna napraforgómagot tudnak betakarítani.

Fele annyi napraforgó felvásárlási ára, mint tavaly volt - mondta a Szerbiai RTV-nek Zoran Rajić, a Belgrádi Egyetem Mezőgazdasági Karának munkatársa. Rajić kiemelte, Szerbiában mintegy 250 ezer hektáron vetettek napraforgót, amely felvásárlási ára 37 dinár, adó nélkül. Rajić szerint azért ilyen alacsony a felvásárlási ár, mert Oroszország 250 euró/tonna áron értékesíti napraforgótöbbletét. Kiemelte, hogy a búza, árpa és az olajrepce betakarításánál is nagyobb kieséseik voltak, és a kukorica tekintetében sem számíthatnak nagy bevételre a gazdák.

felvásárlási ár
mezőgazdaság
napraforgó

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.