Ugrás a tartalomra

Frissen préselt szőlőlevet is lehetett kóstolni Palicson

2023.09.10
15:47
2023.09.10
16:28
Forrás
Pannon RTV
Változatos és gazdag programok várták vasárnap is a Palicsi-tó partjára látogatókat.

A szórakoztató és gasztronómiai kínálat mellett kézműves kirakodóvásár, különféle házi készítmények, méz, gyümölcs, bor és pálinka is várta a Szüreti Napokra érkezőket.

Gyümölcs- és zöldségkiállítás, széles bor- és pálinkakínálat, hagyományos kézműves vásár, koncertek, gyermekelőadások, valamint különféle művészeti programok is várták a hétvégén a Szüreti Napokra látogatókat. A tóparti sétányon a megannyi látnivaló mellett az idén is lacikonyhák kínálták a jobbnál jobb falatokat.

Több mint 70 kiállító várta vasárnap is a Palicsra látogatókat. Ubori Endre standjánál frissen préselt szőlőlevet lehetett kóstolni.

Ubori Endre, árus:
„ Szeretném feleleveníteni a régi hagyományos szőlőpréselést egy darálóval, egy dézsában történő darálással, és aztán préssel kipréseljük a szőlőlevet,és kínáljuk az embereknek.
- Mekkora érdeklődés mutatkozik ez iránt?
- Jönnek az emberek, szeretik kóstolni és nagyon tetszik nekik az édes szőlőlé, frissen van préselve látják és látták, hogy préselem, darálom, és tetszik mivel látják, hogy mit isznak.”


Vajdaság különböző pontjáról érkeztek látogatók Palicsra, de akadtak olyan helyiek is, akik a jó hangulat miatt mindkét napot a tópart mellett töltötték.

Vinkó József: „Palics nekem sokat jelent, mert 50 évet éltem itt, és itt otthon érzem magam, úgyhogy mivel nem is lakok most már Palicson, hanem Szabadkán, én minden héten legalább kétszer-háromszor kijövök ide.”

A paprikaszószok, a lekvárok és a szörpök mellett a kiállítók asztalán a különféle dísznövények, valamint a színes és látványos szárazvirág kompozíciók közül is lehetett válogatni.

Dudás Nóra, árus: „Mi nagyon elégedettek vagyunk, tavaly is itt voltunk, nagyon jó volt, az idén is. Teljesen, a tegnapi nap szuper volt. Nagyon jó a hangulat, az emberek jönnek, beszélgetnek vagy vásárolnak vagy nem, de nem is fontos mindenki beszélget, jó a kedv és a hangulat.”

A gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való programot, míg egyesek az állatos sátorban időztek, mások a pónikocsikázást is kipróbálhatták.

Sara Minić:
„ Tegnap a kocsin utaztam, és két alkalommal meg is szeretgettem a lovacskákat, a pónibabákat.
- Melyik a legaranyosabb?
- Az a két hónapos.”


A kétnapos rendezvényen zenéből sem volt hiány, a kórusművek mellett a Joker együttes is muzsikált.

Palics
szüreti napok
Palicsi-tó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.