Ugrás a tartalomra

Helyi alapanyagokból helyi termékek

2023.12.09
15:40
2023.12.09
19:17
Forrás
Pannon RTV
Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.

Megtelt kiállítókkal és vásárlókkal a zentai Sportcsarnok. A helyi termelőktől szinte bármit meg lehetett vásárolni.

A magyarkanizsai Ózsvár Péter fazekas alkotásait hozta el a rendezvényre.

„Fazekas főző- és sütőedényeket, teás kannákat, bögréket, poharakat, tányérokat hoztam, pálinkás poharakat és pálinkás üvegeket.”

Az eseményen Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője elmondta, hogy a saját termékeinket mi értékeljük a legjobban, így kiemelten fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények.

„A Prosperitati Alapítvány az elmúlt években mintegy 100 vajdasági helyi termék megismerését és piacra jutását segítette. Közel 200 pályázatot támogattunk, mintegy másfél millió euró értékben, hogy a helyi alapanyagokból helyi termékek, a helyi alapanyagokból helyi finomságok és helyi kézművességek készüljenek. Fontos az, hogy ha mi nem, akkor más sem fogja értékelni a saját hagyományainkat.”

A Zentai Gazdanapok vasárnap is folytatódnak.

Zentai Gazdanapok
Zenta
Gazdanapok
sportcsarnok
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Prosperitati Alapítvány
Választások 2023

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.