Ugrás a tartalomra

Környezetvédelmi és mezőgazdasági fejlesztések Vajdaságban

2023.07.19
15:12
2023.07.19
16:58
Forrás
Pannon RTV
A környezetvédelem és a mezőgazdaság fejlesztését is segíti a Vajdasági Kormány. A tartomány jelentős eszközökkel támogatja az érdeklődő pályázókat.

Zenta Község Önkormányzata 1 millió dinár támogatásban részesült a Környezetvédelmi Titkárság jóvoltából. A pályázati pénzt a csatornahálózat fejlesztésére fordítják.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Azt kell tudni, hogy ez a két szakasz amire most a tervezést fogjuk elvégezni, ezek régi módszerrel kiépített kanalizációs hálózatok és nem tud már mindenki rácsatlakozni a központban ezekre a hálózatokra ezért még van néhány helyen emésztőgödör és ezt szeretnénk majd felszámolni.”

A titkárság a környezet és a természet megóvására összpontosít, így az elkövetkezendő időszakban újabb pályázatokra lehet számítani, amely az illegális hulladéklerakók felszámolására irányul.

Nemanja Erceg, tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkár: A Tartományi Mezőgazdasági, Vízügyi és Erdészeti Titkársággal bár két külön pályázatot hirdetünk meg, de közösen, összesen 380 millió dinárral segítjük az illegális hulladéklerakók felszámolását.”

A környezetvédelmi titkárság mellett a mezőgazdasági titkárság két pályázata is sikeresen lezárult. A temerini, Pacik Renáta 40 méhcsaládja részére sikeresen pályázott egy méhész konténerre. „Én három éve foglalkozom méhészettel. Eddig mindig vittük ide-oda és nehéz ez az emelgetés, és azért gondoltam, hogy pályázok egy ilyen konténerre, hogy megkönnyítsem a szállítást.”

A tartományi titkárság két pályázata a feldolgozást, valamint méhcsaládok, kaptárak, méhészetben használt eszközök vásárlását segíti.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A két pályázati vonalnál összesen 35 millió dináros keretösszegünk van. A mai napon 153 sikeres pályázóval írtunk alá szerződést. Ez mind-mind olyan fontos projektek amik hozzájárulnak ahhoz, hogy Vajdaság területén fejlődjön a méhészet. Fontos azt elmondani, hogy a befektetések 60 vagy akár 70 százalékát is tudta a Mezőgazdasági Titkárság támogatni. Összegszerűen azt tudjuk elmondani, hogy maximum 300 ezer vagy 330 ezer dinár az ami ez a 60 vagy 70 százalékos visszatérítés tud lenni.”

Mivel több településen is tömeges méhpusztulás történt, a méhészek idén még egy kiírásra számíthatnak, amely méhcsaládok vásárlására fog irányulni.

tartományi kormány
mezőgazdaság
környezetvédelem
pályázat
támogatás
Nemanja Erceg
Ótott Róbert

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.