Ugrás a tartalomra
spórmalac
Pixabay/USA-Reiseblogger

A koronavírus-válság alatt némileg módosultak az európaiak megtakarítási szokásai

2020-07-01
11:15
2020-07-01
11:22
Forrás
MTI
Egy közvélemény-kutatás szerint az európaiak 30 százaléka megnövelte a megtakarítását, 44 százaléka pedig kevesebbet költ mint korábban.

A kiadásaikat egyesek szükségből, mások viszont megváltozott napi rutinjuk következtében csökkentették. Az európaiak pénzköltési szokásai igazodtak a járványvédelmi korlátozások feltételeihez, 52 százalékuk gyakrabban fizet kártyával a krízis óta, és 44 százalékuk ad ki többet internetes vásárlásokkal.

Összességében az európai családok egynegyede van kitéve sokknak egy gazdasági válságban, akik egyáltalán nem rendelkeznek megtakarítással, illetve a megtakarítással rendelkező családoknak az a harmada, akik a biztonságosnak tekintett háromhavi jövedelemnél kevesebb megtakarítással rendelkeznek.

Az Ipsos évente több alkalommal végzi el reprezentatív online felmérését országonként mintegy ezer résztvevő bevonásával. A vírusjárvány hatásainak felmérését célzó mostani tanulmány belga, német, francia, brit, olasz, holland, osztrák, lengyel, román, spanyol, cseh, török és amerikai résztvevőkkel, összesen 26 ezer megkérdezett bevonásával készült.

koronavírus
válság
megtakarítás
európai
kiadás
pénzköltés
szokás

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.