Ugrás a tartalomra
www.purs.gov.rs

Már jelentkezhetnek a pénzügyi támogatásra a szerbiai munkaadók

2021.03.01
11:17
Forrás
Politika, Tanjug
A szerbiai munkaadók mától jelentkezhetnek az állami segélyre.

Háromszor folyósítanak számukra fél-fél minimálbért, amit a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok több mint másfél millió dolgozója kap meg. Az első részletet, vagyis fél minimálbért április 8-án kezdik folyósítani, mondta Siniša Mali pénzügyminiszter. A második és a harmadik részlet májusban és júniusban érkezik. A vállalatok minden alkalmazott után körülbelül 48 ezer dinárt kapnak összesen, vagyis háromszor 16 ezret, ami a szerbiai minimálbér összegének fele. Az állami támogatás egyik fő feltétele, hogy a cégek az utolsó részlet kifizetését követő három hónapon belül nem bocsáthatják el az alkalmazottak több mint tíz százalékát. A turizmusban dolgozók egy teljes minimálbért is kapnak, vagyis a munkaadóknak összesen mintegy 80 ezer dinár jár dolgozónként.

 

támogatás
minimálbér
adóhivatal
vállalat
alkalmazott
csomag
dolgozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!