Ugrás a tartalomra
www.purs.gov.rs

Már jelentkezhetnek a pénzügyi támogatásra a szerbiai munkaadók

2021.03.01
11:17
Forrás
Politika, Tanjug
A szerbiai munkaadók mától jelentkezhetnek az állami segélyre.

Háromszor folyósítanak számukra fél-fél minimálbért, amit a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok több mint másfél millió dolgozója kap meg. Az első részletet, vagyis fél minimálbért április 8-án kezdik folyósítani, mondta Siniša Mali pénzügyminiszter. A második és a harmadik részlet májusban és júniusban érkezik. A vállalatok minden alkalmazott után körülbelül 48 ezer dinárt kapnak összesen, vagyis háromszor 16 ezret, ami a szerbiai minimálbér összegének fele. Az állami támogatás egyik fő feltétele, hogy a cégek az utolsó részlet kifizetését követő három hónapon belül nem bocsáthatják el az alkalmazottak több mint tíz százalékát. A turizmusban dolgozók egy teljes minimálbért is kapnak, vagyis a munkaadóknak összesen mintegy 80 ezer dinár jár dolgozónként.

 

támogatás
minimálbér
adóhivatal
vállalat
alkalmazott
csomag
dolgozó

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű