Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Megállapodás a napraforgó áráról

2022.08.16
18:36
2022.08.16
18:58
Forrás
Szerbiai RTV
Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.

A megállapodás szerint a közvetítő árrése maximum 2,6 dinárra van korlátozva, míg a felvásárlótól az étolajgyárig történő szállítási költséget maguk az étolajgyárak viselik.

Ami az üzemanyagot illeti, 20 dináros lesz a hozzájárulás literenként, hektáronként 50 literig.

A negyedévi tejprémiumot 15 dinárra emelik a 2022-es évre vonatkozóan.

Emellett a kormány vállalta, hogy az elkövetkező időszakban is egyeztet az állattenyésztőkkel. A gazdálkodók továbbá 12 hónapos hitelmoratóriumot kaptak.

A szerb kormány az RTS-nek elmondta, hogy elégedettek a tárgyalások sikeres lezárásával, valamint azt is, hogy erre a forgatókönyvre számítottak, tekintettel arra, hogy a hétfői ülésen nagyfokú egyetértés született.

Nyolc napja tüntetnek a gazdák Szerbia szerte. A tegnapi tárgyalások után ma folytatódtak az útlezárások Újvidéken, Szabadkán, Zomborban, Pancsován. A šumadijai gazdák traktorokkal indultak Belgrádba.

napraforgó

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.