Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Ministarstvo za ITR

Megkezdődtek a tárgyalások a Szputnyik V szerbiai gyártásáról

2021-01-21
15:35
2021-01-21
15:50
Forrás
Szerbiai RTV
Orosz szakemberek érkeznek, hogy felmérjék a szerbiai gyógyszergyártás technológiai és káderügyi felkészültségét.

Hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag szerbiai gyártásáról. Erről Nenad Popović szerb technológiai és innovációs miniszter egyeztetett a gyártó vezérigazgatójával Oroszországban. A találkozón aláírtak egy megegyezést is, amelyben a szerb és az orosz fél lefektette a közös vakcinagyártás további lépéseit. Popović arról is beszélt, hogy az elkövetkező napokban orosz szakemberek érkeznek a Torlak Intézetbe, hogy felmérjék a szerb gyógyszergyártó technológiai és káderügyi felkészültségét is.

Az intézet munkatársai szerint az eljárás nem ismeretlen számukra, és megfelelő szakmai és politikai támogatás mellett rövid időn belül beindíthatják a Szputnyik V szerbiai gyártását. Oroszországon kívül egyébként csak Kazahsztánban gyártják ezt a vakcinát.

Szputnyik V
vakcina
védőoltás
koronavírus

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.