Ugrás a tartalomra

A miniszterrel egyeztettek a mezőgazdasági termelők

2024.02.12
15:37
2024.02.12
16:08
Forrás
Szerbiai RTV
Tíz mezőgazdasági egyesület képviselőjével találkozott ma Jelena Tanasković illetékes tárcavezető. A gazdák azért kértek találkozót, hogy megvitassák a felmerülő problémákat.

Az egyik cél az volt, hogy közösen tisztázzák a gazdaságok passzív státuszba helyezésének folyamatát. Emellett megvitatták a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal szembeni tartozások rendezését és a gazdaságok hiteltámogatását is. Jelena Tanasković a megbeszélés kapcsán úgy nyilatkozott, hogy az Agrárkifizetések Igazgatósága eddig egyetlen gazdaságot sem helyezett passzív státuszba. A már kiadott passzív státuszra vonatkozó határozatok nem jogerősek, a törvényben előírt határidőn belül jogorvoslati lehetőség van ezek ellen. Hozzátette, minden esetet külön vizsgálnak majd és csak a későbbiekben születik döntés. A gazdálkodók hiteltámogatása kapcsán elmondta, erre a célra 1,2 milliárd dinárt különítettek el a az idei költségvetésből. Az igények benyújtásának határideje október 15-e. A Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal szembeni tartozásokkal kapcsolatban elhangzott, a mezőgazdasági minisztérium illetékesei aktívan dolgoznak a megoldáson a nyugdíjbiztosítóval is.

Szerbia
mezőgazdaság

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.