Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Rendkívüli intézkedések a gazdák megsegítésére

2019-09-02
22:39
2020-04-26
14:02
Forrás
Pannon RTV
Az aszály miatt az EU rendkívüli intézkedéseket határozott meg a farmerek megsegítésére.

Az intézkedéscsomag előirányozza a kedvezőtlen időjárás, mindenekelőtt az aszálykárt szenvedett termelők támogatását. Így járulnak hozzá a mezőgazdászok kedvezőtlen anyagi helyzetének enyhítéséhez. Fő feladatként a takarmány-beszerzést jelölték meg. Phil Hogan, az EU mezőgazdasági biztosa kijelentette, hogy kapcsolatban vannak a tagországokkal, kísérik az ágazat helyzetét, és elérkezett az ideje a támogatás nyújtásának. Ez a direkt kifizetésekre vonatkozik, aminek 70%-át október derekáig megkapják a farmerek, míg a vidékfejlesztési eszközökből 85%-os támogatásban részesülnek. A minél több szálas takarmány, illetve széna betakarítása érdekében azt javasolják, hogy engedélyezzék az olyan területek kaszálását, amelyeken az eddig nem volt gyakorlat, valamint serkentsék a gyorsan növő haszonnövények vetését. Az intézkedéscsomagot hivatalosan szeptemberben fogadhatják el.

aszály
aszálykár
segély
mezőgazdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.