Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Szombaton is nyitva áll az Agro Belgrade 2020

2020-01-31
12:55
2020-01-31
17:29
Forrás
Pannon RTV
Először szerveztek nemzetközi borászati, valamint zöldség- és gyümölcstermesztői vásárt Belgrádban.

Az Agro Belgrade 2020 elnevezésű rendezvényen több mint 500 kiállító vett részt az ország minden részéről. A látogatók a legmodernebb gépekkel és a legújabb termelési irányokkal is megismerkedhettek.

Az Agro Belgrade 2020 elnevezésű rendezvény a szervezők állítása szerint abban különbözik a korábban tartott mezőgazdasági vásároktól, hogy a termelők nemcsak kiállíthatják termékeiket, hanem jelentős szakmai konferenciákon vehetnek részt. Új technológiákat, új növényfajtákat és növényvédelmi intézkedéseket ismerhetnek meg. Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a megnyitón rámutatott, az újvidéki mellett igenis szükség van egy belgrádi mezőgazdasági vásárra is, hiszen Belgrád nemcsak a városközpontból áll. „Vajdaság után Szerbiában a második hely, ahol a legtöbb mezőgazdasági földterület van, amely szabad és kihasználatlan, az itt található körülöttünk, 20-30 kilométerre körülöttünk.”

A vásáron az élelmiszerek mellett a legmodernebb mezőgazdasági járműveket is megtekinthetik és megvásárolhatják az érdeklődők. Az Észak-vajdasági Földműves Egyesület tagjait azonban inkább az újítások, mint a gépek érdekelték. Somogyi Mihály, termelő, Nosza: „Tapasztalatokat szereztem, az, ami engem érdekel, jégháló, öntözés, tápanyag-utánpótlás, az itt mind megtalálható, és úgy érzem, én nem jöttem hiába erre a kiállításra.”

A legkeresettebbek a biotermékek voltak, a gyümölcs- és zöldségtermesztők elmondták, évről évre nő a vegyszermentes növények iránti kereslet. Dragan Đorđević, termelő, Vlasinsko Jezero: „Erdei gyümölcsökből készült termékekkel foglalkozunk, szirupok, gyümölcslevek, szárított gyümölcsök, pasztőrözött gombák, méz és más előállításával foglalkozunk. Mindent természetes, hagyományos módon végzünk, ahogy a nagymamáink készítették.”

Az Agro Belgrade 2020 szombaton is várja a látogatókat a belgrádi Vásárcsarnokban. A szervezők várakozása szerint pedig jövőre ugyancsak megszervezik a rendezvényt, amikor még több kiállítót és még több látogatót várnak.

kiállítás
vásár
Agro Belgrade
mezőgazdaság
borászat
zöldség
gyümölcs
Belgrád
Branislav Nedimović

Most

Népszerű