Ugrás a tartalomra

Szombattól mezőgazdasági kiállítás Újvidéken

2023.05.17
14:17
2023.05.17
19:15
Forrás
Pannon RTV
1100 kiállító érkezik 26 országból. A vásáron egyebek mellett mezőgazdasági gépek és élelmiszeripari berendezések tekinthetőek meg, valamint organikus és biotermeléssel foglalkozó gazdaságok és cégek is bemutatkoznak.

Természetesen a tombola sem marad el, két traktor és gépek is gazdára találnak majd.

Az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás partnerországa Olaszország, amely harmadik alkalommal tölti be ezt a szerepet. Partnerként 21 olasz céggel és vállalattal fog bemutatkozni. Két szemináriumot is szerveznek, amely elősegíti a partnerországok közös fejlődését.

Antonio Ventresca, az Olasz Külkereskedelmi Ügynökség igazgatója: „Ami a két ország közös fejlesztését illeti az együttműködés elsősorban a műszaki és az innovációs szektorban lehetséges.”

A kiállításon 1100 kiállító fog részt venni 26 országból. A vásáron egyebek mellett mezőgazdasági gépek, élelmiszeripari berendezések tekinthetőek meg, valamint organikus és biotermeléssel foglalkozó gazdaságok és cégek is bemutatkoznak.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója: „Fontos, hogy a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon való részvétellel nemcsak a szerbiai piacot, hanem az egész régió piacát szólítják meg, és feltételezem, hogy ez az oka, hogy ennyi ország érkezik a kiállításra.”

A kiállításon állattenyésztő, gyümölcstermesztő valamint családi napot is tartanak. Az agrárrendezvényen mint minden évben, a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság képviselői is jelen lesznek.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel a titkárság munkájával kapcsolatba, információkat tudnak kapni azokkal a kiírásokkal kapcsolatban, amik aktuálisak, a támogatásokkal kapcsolatosan. Ezeken kívül különféle konferenciákat, találkozókat és még szerződés aláírásokat is tervez a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság az idei mezőgazdasági vásáron.”

A kiállításra az egyéni belépőjegy 700, a csoportos 500 dinárba kerül, míg a nyugdíjasok és a 14 évnél fiatalabb gyerekek 350 dinárért látogathatnak ki a vásárra. A belépőjegyek ezúttal is sorsoláson vesznek részt, mégpedig két traktort, egy vetőgépet, egy műtrágyaszórót és egy permetezőgépet sorsolnak ki a látogatók között.

Újvidék
Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás
Szerbia
Olaszország
Újvidéki Vásár
Slobodan Cvetković
Ótott Róbert

Most

08:28, Frissítve: 08:33

Pásztor István emlékére adott koncertet Mága Zoltán Adán

Adventi emlékkoncertet adott Mága Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnöke, Pásztor István emlékére. A világhírű magyar hegedűművész és kísérő zenekara vasárnap Adán a Szentháromság-templomban lépett fel, közel ezer ember előtt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.