Ugrás a tartalomra
Pixabay

Tejút Kínába

2019.12.27
14:28
2020.04.26
14:44
Forrás
Danas
Januárban kezdődhet a szerbiai tej és tejtermékek kivitele Kínába. Az exportra jelentkezett hat cég eleget tett a felügyelőség követelményeinek, így megkezdhetik a kiszállítást.

Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter megerősítette, hogy a kínai felügyelők jóváhagyták a tej és tejtermékek kiszállítását.

A tárcavezető novemberben azt nyilatkozta, hogy december első hetében érkeznek a kínai felügyelők, hogy ellenőrizzék és kiválasszák azokat a cégeket, amelyek a sertés- és bárányhús-exportra jelentkeztek, de ez a mai napig nem történt meg. Annak ellenére, hogy a kínai féllel megállapodás született 50.000 tonna sertéshús kiviteléről, Nedimović nyilatkozata szerint a kínai felügyelőcsoport kinevezésének késlekedése miatt késik a kivitel kezdete. Egyébként Kína és Szerbia árucsere-forgalmának értéke 2018-ban elérte a 950 millió dollárt, ami 25 százalékos növekedés az előző évhez képest.

tej
tejtermék
Kína
export
kivitel
mezőgazdaság
Branislav Nedimović

Most

10:26, Frissítve: 11:47

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 11:30

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.