Ugrás a tartalomra
Pixabay

Tejút Kínába

2019-12-27
14:28
2020-04-26
14:44
Forrás
Danas
Januárban kezdődhet a szerbiai tej és tejtermékek kivitele Kínába. Az exportra jelentkezett hat cég eleget tett a felügyelőség követelményeinek, így megkezdhetik a kiszállítást.

Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter megerősítette, hogy a kínai felügyelők jóváhagyták a tej és tejtermékek kiszállítását.

A tárcavezető novemberben azt nyilatkozta, hogy december első hetében érkeznek a kínai felügyelők, hogy ellenőrizzék és kiválasszák azokat a cégeket, amelyek a sertés- és bárányhús-exportra jelentkeztek, de ez a mai napig nem történt meg. Annak ellenére, hogy a kínai féllel megállapodás született 50.000 tonna sertéshús kiviteléről, Nedimović nyilatkozata szerint a kínai felügyelőcsoport kinevezésének késlekedése miatt késik a kivitel kezdete. Egyébként Kína és Szerbia árucsere-forgalmának értéke 2018-ban elérte a 950 millió dollárt, ami 25 százalékos növekedés az előző évhez képest.

tej
tejtermék
Kína
export
kivitel
mezőgazdaság
Branislav Nedimović

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.