Ugrás a tartalomra
Tanjug/OMK MUP Srbije

Vulin: Együtt kell élnünk a bombafenyegetésekkel

2022.05.22
13:37
2022.05.22
13:53
Forrás
Tanjug
Ez pszichológiai hadviselés, a modern terrorizmus egy formája - véli a szerb belügyminiszter.

A bombákról szóló bejelentések olyanok, mint a koronavírus, ezzel együtt kell élni, mondta Aleksandar Vulin. A szerb belügyminiszter hozzátette, a bejelentésekkel kapcsolatban számos e-mailben az áll, hogy a bombákat azért helyezték el, mert Szerbia nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben. Ez pszichológiai hadviselés, a modern terrorizmus egy formája és ijesztő. Lehetetlen megállítani ezeket a bombariadókat, annyit tehetünk, hogy fokozzuk a megelőző intézkedéseket, mondta Vulin.

A rendőrminiszter a Nyugatnak a Szerbiával kapcsolatos, Oroszországgal szembeni szankciók bevezetésére irányuló követeléseit kommentálva rámutatott arra, hogy Moszkva a Nyugattal ellentétben soha nem bombázta Szerbiát.

Aleksandar Vulin
bombariadó

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.