Ugrás a tartalomra

100 gyerek vett részt a Bartók Népművészeti Néptánctalálkozón

2022.11.20
10:00
2022.11.20
16:20
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal, 100 gyerek részvételével tartották meg szombat este a Bartók Népművészeti Néptánctalálkozót Horgoson. A Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezésében a közönség 13 előadást tekinthetett meg.

Királyhalom, Tóthfalu, Oromhegyes, Ludas, Kispiac és persze a házigazda, a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület táncosai léptek színpadra. Az eseményen kicsik és nagyok is felléptek.

Radics Lara, Cibere tánccsoport, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, Horgos: „Öt-hat évvel ezelőtt kezdtem, és azért szeretem, mert ebben gyönyörű népviseletek vannak, és gyönyörű táncok vannak.”

Kozsán Gergely, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, Horgos: „Tíz éve táncolok, és a táncban megtetszett a népviselet, a testtartás, az erős csapások, a hangos dobogás.”

Az előadás alatt szigetközi játékok, polgári táncok, mezőségi sűrű magyar, ölbéli, felcsíki játékok, somogyi táncok voltak láthatók csoportokban és szólóban. A horgosi művelődési egyesület ugyan első ízben szervezte meg az eseményt, ennek ellenére is nagy sikerrel zárult, hiszen mintegy 100 gyermek táncolt és énekelt.

Szécsi Zsolt, művészeti vezető, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, Horgos: „Elsődleges célja az, hogy megnézzék a gyerekek egymást, az idősebbek, hogy egykor ők hogy kezdték, mikor óvodások vagy alsósok voltak, illetve a fiatalabb generáció is, hogy hova lehet még fejlődni, illetve ha még keményen dolgoznak, illetve ha ezt a népművészeti ágat folytatják, akkor milyen szintre lehet még eljutni.”

A közönség 13 előadást láthatott, melyet egy közös táncház zárt.

Bartók Népművészeti Néptánctalálkozó
Horgos
hagyományápolás
Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület
Szécsi Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.