Ugrás a tartalomra

60 éves a magyarkanizsai József Attila Könyvtár

2022.11.18
13:03
2022.11.18
16:23
Forrás
Pannon RTV
A könyvtár jelenlegi és nyugalmazott munkatársai ünnepeltek.

60 éves fennállását ünnepli a magyarkanizsai József Attila Könyvtár. Csütörtök délután ünnepi műsorral készültek. Fellépett a Mécsvirág együttes, emellett pedig az irodalmi és képzőművészeti pályázat díjátadóját is megtartották.

Ünnepelt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár, hiszen már 60 éve áll az olvasók szolgálatában. A csütörtök délután megtartott ünnepi eseményen fellépett a Mécsvirág együttes, valamint az elmúlt 10 évben nyugdíjba vonult munkatársakat is köszöntötték, köztük Virág Ibolyát is, aki tíz évig irányította az intézményt. „Az első mandátum ideje alatt felépült a könyvtár, aminek végtelenül örültünk, a csapat is. Nekem meg sikerélmény is volt az, hogy sikerült kieszközölni az önkormányzatnál, tehát pozitív elbírálást kaptunk, és felépült ez a nagyon szép, de nem annyira funkcionális épület.”

A könyvtár intézménye már több alkalommal költözött az elmúlt hat évtizedben, de 2005-ben végleges helyre talált egy újonnan épült, impozáns épületben. Azóta pedig töretlen itt a munka. Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Azt mondjuk, hogy 60 éves évfordulót ünneplünk, tehát maga az intézmény ebbe a szervezeti felépítésben 60 évre tekint vissza, de írásos dokumentumok vannak arról, hogy már 1863-ban egyesületi szinten létezett Kanizsán olvasókör, illetve több különböző olvasókör, amelyek az idők folyamán egyesültek, kisebb könyvtárak alakultak.”

Az ünnepségen a 60 éves évfordulóra hirdetett irodalmi és képzőművészeti pályázat díjátadóját is megtartották. 15 alkotást díjaztak.

Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
születésnap
Virág Ibolya
Bús Csaba

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.