Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

60 éves a magyarkanizsai József Attila Könyvtár

2022.11.18
13:03
2022.11.18
16:23
Forrás
Pannon RTV
A könyvtár jelenlegi és nyugalmazott munkatársai ünnepeltek.

60 éves fennállását ünnepli a magyarkanizsai József Attila Könyvtár. Csütörtök délután ünnepi műsorral készültek. Fellépett a Mécsvirág együttes, emellett pedig az irodalmi és képzőművészeti pályázat díjátadóját is megtartották.

Ünnepelt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár, hiszen már 60 éve áll az olvasók szolgálatában. A csütörtök délután megtartott ünnepi eseményen fellépett a Mécsvirág együttes, valamint az elmúlt 10 évben nyugdíjba vonult munkatársakat is köszöntötték, köztük Virág Ibolyát is, aki tíz évig irányította az intézményt. „Az első mandátum ideje alatt felépült a könyvtár, aminek végtelenül örültünk, a csapat is. Nekem meg sikerélmény is volt az, hogy sikerült kieszközölni az önkormányzatnál, tehát pozitív elbírálást kaptunk, és felépült ez a nagyon szép, de nem annyira funkcionális épület.”

A könyvtár intézménye már több alkalommal költözött az elmúlt hat évtizedben, de 2005-ben végleges helyre talált egy újonnan épült, impozáns épületben. Azóta pedig töretlen itt a munka. Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Azt mondjuk, hogy 60 éves évfordulót ünneplünk, tehát maga az intézmény ebbe a szervezeti felépítésben 60 évre tekint vissza, de írásos dokumentumok vannak arról, hogy már 1863-ban egyesületi szinten létezett Kanizsán olvasókör, illetve több különböző olvasókör, amelyek az idők folyamán egyesültek, kisebb könyvtárak alakultak.”

Az ünnepségen a 60 éves évfordulóra hirdetett irodalmi és képzőművészeti pályázat díjátadóját is megtartották. 15 alkotást díjaztak.

Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
születésnap
Virág Ibolya
Bús Csaba

Most

Népszerű