Ugrás a tartalomra

66. Sterija színházi fesztivál – 9 nap alatt 15 előadás

2021.06.19
09:23
2021.06.19
17:18
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották a 66. Sterija Játékok színházi fesztivált Újvidéken. Az idei rendezvénysorozat A rossz idő ellenére címet viseli, ezzel is jelezve a koronavírus hatásait. Az ünnepi megnyitót nagy érdeklődés övezte.

Az ünnepi műsort Svetozar Cvetković háromszoros Sterija-díjas művész nyitotta meg szónoklatával

Dragana Milošević tartományi művelődési titkár szerint öröm, hogy újra rendes kerékvágásban szervezhetnek színházi fesztivált. „Ahogyan az idei fesztivál neve is mondja, A Rossz idő ellenére,  igazából elmondja és bizonyítja azt a tényt, hogy az ez évi 66. Sterija Színház végre részben rendes kapacitással működhet, amit megszoktunk. Ez azt jelenti, hogy végre megvannak a feltételek, hogy a kultúra elkezdjen tovább élni.”

A szervezők nagyon örülnek annak, hogy idén a hazai mellett külföldi színházakat és színdarabokat is fogadhatnak, amelyeket a fesztivál szelektorai előre kiválasztottak.

A nyitóelőadás a Miniszter asszony című darab volt, amelyet az Újvidéki Nemzeti Színház művészei adtak elő. Június 26-ig 15 előadást láthatnak az érdeklődők.

Újvidék
Sterija Játékok

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.