Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Álmait örökítette meg legújabb könyvében Németh Árpád, vajdasági író

2018-09-14
14:31
2018-09-14
16:19
Forrás
Pannon RTV
Az Álmaim nevet viselő kötet bemutatóját ma délelőtt tartották Újvidéken. A könyv kiadását az újvidéki Vakok és Gyengénlátók Szervezete, illetve Újvidék önkormányzata is támogatta.

Filmszerű történetekben dúslakodik Németh Árpád legújabb, Álmaim című kötete. A könyvről

Gobby Fehér Gyula, vajdasági író is írt recenziót: „Ezek az álmok igazi álmok. Sokszor zűrzavarosak. Hirtelen megváltozik a környezet, átrepül másik területre. Más emberekkel találkozik, nem ugyanazokkal folytatja a történetet, akikkel elkezdte. Ilyen szempontból nagyon érdekes. Talán tanulságos is.”

Az Álmaim Németh Árpád hatodik könyve. Az író 2017 februárjában kezdte el megörökíteni és 8 hónapon keresztül írta meg a könyvben olvasható álmait.

Németh Árpád, szerző: „Amikor megszületett egy álom, akkor átmentem a számítógépes szobába. Leültem, jegyzeteket írtam, és utána megírtam a szöveget. Körülbelül száz álmot írtam meg azzal, hogy a csúnya, szemérmetlen álmokat kihagytam.”

A bemutatón magyar és szerb nyelven is elhangzottak részletek a könyvből. Az egyik részletet a vakok által használt Braille-olvasás segítségével olvasták fel.

Németh Árpád
Újvidék
könyvbemutató

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.