Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Álmait örökítette meg legújabb könyvében Németh Árpád, vajdasági író

2018-09-14
14:31
2018-09-14
16:19
Forrás
Pannon RTV
Az Álmaim nevet viselő kötet bemutatóját ma délelőtt tartották Újvidéken. A könyv kiadását az újvidéki Vakok és Gyengénlátók Szervezete, illetve Újvidék önkormányzata is támogatta.

Filmszerű történetekben dúslakodik Németh Árpád legújabb, Álmaim című kötete. A könyvről

Gobby Fehér Gyula, vajdasági író is írt recenziót: „Ezek az álmok igazi álmok. Sokszor zűrzavarosak. Hirtelen megváltozik a környezet, átrepül másik területre. Más emberekkel találkozik, nem ugyanazokkal folytatja a történetet, akikkel elkezdte. Ilyen szempontból nagyon érdekes. Talán tanulságos is.”

Az Álmaim Németh Árpád hatodik könyve. Az író 2017 februárjában kezdte el megörökíteni és 8 hónapon keresztül írta meg a könyvben olvasható álmait.

Németh Árpád, szerző: „Amikor megszületett egy álom, akkor átmentem a számítógépes szobába. Leültem, jegyzeteket írtam, és utána megírtam a szöveget. Körülbelül száz álmot írtam meg azzal, hogy a csúnya, szemérmetlen álmokat kihagytam.”

A bemutatón magyar és szerb nyelven is elhangzottak részletek a könyvből. Az egyik részletet a vakok által használt Braille-olvasás segítségével olvasták fel.

Németh Árpád
Újvidék
könyvbemutató

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.