Ugrás a tartalomra

Álmait örökítette meg legújabb könyvében Németh Árpád, vajdasági író

2018.09.14
14:31
2018.09.14
16:19
Forrás
Pannon RTV
Az Álmaim nevet viselő kötet bemutatóját ma délelőtt tartották Újvidéken. A könyv kiadását az újvidéki Vakok és Gyengénlátók Szervezete, illetve Újvidék önkormányzata is támogatta.

Filmszerű történetekben dúslakodik Németh Árpád legújabb, Álmaim című kötete. A könyvről

Gobby Fehér Gyula, vajdasági író is írt recenziót: „Ezek az álmok igazi álmok. Sokszor zűrzavarosak. Hirtelen megváltozik a környezet, átrepül másik területre. Más emberekkel találkozik, nem ugyanazokkal folytatja a történetet, akikkel elkezdte. Ilyen szempontból nagyon érdekes. Talán tanulságos is.”

Az Álmaim Németh Árpád hatodik könyve. Az író 2017 februárjában kezdte el megörökíteni és 8 hónapon keresztül írta meg a könyvben olvasható álmait.

Németh Árpád, szerző: „Amikor megszületett egy álom, akkor átmentem a számítógépes szobába. Leültem, jegyzeteket írtam, és utána megírtam a szöveget. Körülbelül száz álmot írtam meg azzal, hogy a csúnya, szemérmetlen álmokat kihagytam.”

A bemutatón magyar és szerb nyelven is elhangzottak részletek a könyvből. Az egyik részletet a vakok által használt Braille-olvasás segítségével olvasták fel.

Németh Árpád
Újvidék
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.