Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Álmait örökítette meg legújabb könyvében Németh Árpád, vajdasági író

2018-09-14
14:31
2018-09-14
16:19
Forrás
Pannon RTV
Az Álmaim nevet viselő kötet bemutatóját ma délelőtt tartották Újvidéken. A könyv kiadását az újvidéki Vakok és Gyengénlátók Szervezete, illetve Újvidék önkormányzata is támogatta.

Filmszerű történetekben dúslakodik Németh Árpád legújabb, Álmaim című kötete. A könyvről

Gobby Fehér Gyula, vajdasági író is írt recenziót: „Ezek az álmok igazi álmok. Sokszor zűrzavarosak. Hirtelen megváltozik a környezet, átrepül másik területre. Más emberekkel találkozik, nem ugyanazokkal folytatja a történetet, akikkel elkezdte. Ilyen szempontból nagyon érdekes. Talán tanulságos is.”

Az Álmaim Németh Árpád hatodik könyve. Az író 2017 februárjában kezdte el megörökíteni és 8 hónapon keresztül írta meg a könyvben olvasható álmait.

Németh Árpád, szerző: „Amikor megszületett egy álom, akkor átmentem a számítógépes szobába. Leültem, jegyzeteket írtam, és utána megírtam a szöveget. Körülbelül száz álmot írtam meg azzal, hogy a csúnya, szemérmetlen álmokat kihagytam.”

A bemutatón magyar és szerb nyelven is elhangzottak részletek a könyvből. Az egyik részletet a vakok által használt Braille-olvasás segítségével olvasták fel.

Németh Árpád
Újvidék
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.