Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Álmait örökítette meg legújabb könyvében Németh Árpád, vajdasági író

2018-09-14
14:31
2018-09-14
16:19
Forrás
Pannon RTV
Az Álmaim nevet viselő kötet bemutatóját ma délelőtt tartották Újvidéken. A könyv kiadását az újvidéki Vakok és Gyengénlátók Szervezete, illetve Újvidék önkormányzata is támogatta.

Filmszerű történetekben dúslakodik Németh Árpád legújabb, Álmaim című kötete. A könyvről

Gobby Fehér Gyula, vajdasági író is írt recenziót: „Ezek az álmok igazi álmok. Sokszor zűrzavarosak. Hirtelen megváltozik a környezet, átrepül másik területre. Más emberekkel találkozik, nem ugyanazokkal folytatja a történetet, akikkel elkezdte. Ilyen szempontból nagyon érdekes. Talán tanulságos is.”

Az Álmaim Németh Árpád hatodik könyve. Az író 2017 februárjában kezdte el megörökíteni és 8 hónapon keresztül írta meg a könyvben olvasható álmait.

Németh Árpád, szerző: „Amikor megszületett egy álom, akkor átmentem a számítógépes szobába. Leültem, jegyzeteket írtam, és utána megírtam a szöveget. Körülbelül száz álmot írtam meg azzal, hogy a csúnya, szemérmetlen álmokat kihagytam.”

A bemutatón magyar és szerb nyelven is elhangzottak részletek a könyvből. Az egyik részletet a vakok által használt Braille-olvasás segítségével olvasták fel.

Németh Árpád
Újvidék
könyvbemutató

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.