Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az idény utolsó bemutatóját tartotta a Danilo Kiš Színházi Műhely

2019.07.02
10:07
2019.07.02
16:58
Forrás
Pannon RTV
Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május című tragikomédiája került színpadra a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

A kortárs író darabja Magyarország egyik kedvelt alkotása, de Európa-szerte is ez az egyik legtöbb nyelven játszott mű. 

A dinamikus, helyzetkomikumokban gazdag vígjáték az öt színitanodás részére a kísérletezésekre és a merész színházi nyelvek kipróbálására adott lehetőséget. Bicskei Armand, színész növendék, Csóka: „Ebben az előadásban az érzelmeket próbáljuk kimutatni és az érzelmekkel játszunk, belülről építkezünk inkább.”

Pannon RTV

A Danilo Kiš Színházi Műhely tagjait Pámer Csilla, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze segítségével Kálló Béla osztályvezető tanár irányította. A kupuszinai Csernai Panna színész növendéknek maga az előadás nagyon tetszett, úgy érzi, a munkafolyamatok kiválóak voltak. „Nagyon jó szakemberek dolgoztak velünk: Pámer Csilla és Kálló Béla. Én nagyon élveztem az egész munkát velük.”

Pannon RTV

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című tragikomédiája egy harmincas éveiben járó, boldogságot kereső nőről szól, aki a nagy Ő-re vár. Párkeresési kísérletei, mint egy átok hatására, sorozatosan kudarcba fulladnak. Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš Színházi Műhely: „A mai világ egy kicsit nehézkessé is teszi a párkapcsolat kialakítását, hiszen a diszkók túl hangosak, a szórakozóhelyek túlságosan pénzorientáltak. Azok az emberi, azok a tiszta vágyak, amik az emberekből kifogalmazódnak, nagyon nehezen tudnak megvalósulni. Az, hogy mi a jelenet közé olyan monológokat tűztünk be, melyekbe a színészeink saját nevükkel vállaltan beszélnek a nehézségeikről, az szerintem önmagáért beszél. Ez azt jelenti, hogy ez egy valós probléma, ezzel foglalkozni kell.”

Pannon RTV

Az előadást a közönség szeptemberben újra láthatja.

bemutató
Danilo Kiš Színházi Műhely
Kosztolányi Dezső Színház
Liselotte

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű