Ugrás a tartalomra

Az idény utolsó bemutatóját tartotta a Danilo Kiš Színházi Műhely

2019.07.02
10:07
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május című tragikomédiája került színpadra a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

A kortárs író darabja Magyarország egyik kedvelt alkotása, de Európa-szerte is ez az egyik legtöbb nyelven játszott mű. 

A dinamikus, helyzetkomikumokban gazdag vígjáték az öt színitanodás részére a kísérletezésekre és a merész színházi nyelvek kipróbálására adott lehetőséget. Bicskei Armand, színész növendék, Csóka: „Ebben az előadásban az érzelmeket próbáljuk kimutatni és az érzelmekkel játszunk, belülről építkezünk inkább.”

A Danilo Kiš Színházi Műhely tagjait Pámer Csilla, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze segítségével Kálló Béla osztályvezető tanár irányította. A kupuszinai Csernai Panna színész növendéknek maga az előadás nagyon tetszett, úgy érzi, a munkafolyamatok kiválóak voltak. „Nagyon jó szakemberek dolgoztak velünk: Pámer Csilla és Kálló Béla. Én nagyon élveztem az egész munkát velük.”

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című tragikomédiája egy harmincas éveiben járó, boldogságot kereső nőről szól, aki a nagy Ő-re vár. Párkeresési kísérletei, mint egy átok hatására, sorozatosan kudarcba fulladnak. Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš Színházi Műhely: „A mai világ egy kicsit nehézkessé is teszi a párkapcsolat kialakítását, hiszen a diszkók túl hangosak, a szórakozóhelyek túlságosan pénzorientáltak. Azok az emberi, azok a tiszta vágyak, amik az emberekből kifogalmazódnak, nagyon nehezen tudnak megvalósulni. Az, hogy mi a jelenet közé olyan monológokat tűztünk be, melyekbe a színészeink saját nevükkel vállaltan beszélnek a nehézségeikről, az szerintem önmagáért beszél. Ez azt jelenti, hogy ez egy valós probléma, ezzel foglalkozni kell.”

Az előadást a közönség szeptemberben újra láthatja.

bemutató
Danilo Kiš Színházi Műhely
Kosztolányi Dezső Színház
Liselotte

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.