Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az idény utolsó bemutatóját tartotta a Danilo Kiš Színházi Műhely

2019-07-02
10:07
2019-07-02
16:58
Forrás
Pannon RTV
Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május című tragikomédiája került színpadra a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

A kortárs író darabja Magyarország egyik kedvelt alkotása, de Európa-szerte is ez az egyik legtöbb nyelven játszott mű. 

A dinamikus, helyzetkomikumokban gazdag vígjáték az öt színitanodás részére a kísérletezésekre és a merész színházi nyelvek kipróbálására adott lehetőséget. Bicskei Armand, színész növendék, Csóka: „Ebben az előadásban az érzelmeket próbáljuk kimutatni és az érzelmekkel játszunk, belülről építkezünk inkább.”

A Danilo Kiš Színházi Műhely tagjait Pámer Csilla, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze segítségével Kálló Béla osztályvezető tanár irányította. A kupuszinai Csernai Panna színész növendéknek maga az előadás nagyon tetszett, úgy érzi, a munkafolyamatok kiválóak voltak. „Nagyon jó szakemberek dolgoztak velünk: Pámer Csilla és Kálló Béla. Én nagyon élveztem az egész munkát velük.”

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című tragikomédiája egy harmincas éveiben járó, boldogságot kereső nőről szól, aki a nagy Ő-re vár. Párkeresési kísérletei, mint egy átok hatására, sorozatosan kudarcba fulladnak. Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš Színházi Műhely: „A mai világ egy kicsit nehézkessé is teszi a párkapcsolat kialakítását, hiszen a diszkók túl hangosak, a szórakozóhelyek túlságosan pénzorientáltak. Azok az emberi, azok a tiszta vágyak, amik az emberekből kifogalmazódnak, nagyon nehezen tudnak megvalósulni. Az, hogy mi a jelenet közé olyan monológokat tűztünk be, melyekbe a színészeink saját nevükkel vállaltan beszélnek a nehézségeikről, az szerintem önmagáért beszél. Ez azt jelenti, hogy ez egy valós probléma, ezzel foglalkozni kell.”

Az előadást a közönség szeptemberben újra láthatja.

bemutató
Danilo Kiš Színházi Műhely
Kosztolányi Dezső Színház
Liselotte

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.