Ugrás a tartalomra

Bemutatkozás és tagtoborzó a muzslyai Petőfiben

2021.12.12
10:35
2021.12.12
16:37
Forrás
Pannon RTV
Az egyesület műkedvelőinek a bemutatkozása és az új tagok toborzása a legfőbb célja a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitó műsorának, amit szombat este 15. alkalommal tartottak meg az egyesület színháztermében.

A műsorban minden korosztály fellépett, a legkisebbektől a szépkorúakig, a népdalcsoporttól a néptáncosokig, a citerásoktól és a népmesemondóktól a színjátszókig.

Dobó József, elnök, Petőfi Sándor MME, Muzslya: „Az idei év igen nehéz volt, függetlenül attól, hogy a tavalyi év majdnem, hogy kiesett a rendezvényekből, de az idei évet is a félév táján kezdhettük, akkor kezdhettünk gyakorolni, egyes tájolásokat elvégezni, fellépni itten, és szerencsénkre azért a második félévben éppen ezért olyan sűrűk a rendezvények, hogy decemberben a számolásom szerint legalább hét rendezvényre kerül sor.”

Huszta Gizella az egyesület Vass Lajos- és Bodor Anikó-díjas vegyes kórusának a tagja, aki nem hagy ki egyetlen próbát, sem fellépést. A több éven keresztül kifejtett munkáját az egyesület Arany plakettjével díjazták.

Huszta Gizella, díjazott, Petőfi Sándor MME, Muzslya: „2009 óta dolgozok a művelődési egyesületben, és nagyon jól éreztem magamat. Azért jöttem, hogy kikapcsolódás legyen a számomra, és ez sikerült. Egy meglepetés is sikerült, mert egyáltalán nem gondoltam erre. Ezt a plakettot nem vártam.”

Az egyesületben két tánccsoport működik. 2015 óta mindkettőt Süveg Hilda vezeti. Mint mondja, a legkisebbek lelkesen gyakorolnak, és van a szülők támogatása is. Viszont a 13-14 éves kortól sokan abbahagyják a néptáncot.

Süveg Hilda, a néptánccsoport vezetője, Petőfi Sándor MME, Muzslya: „A kisebbek, 3-7 év közötti gyerekek vannak ebben a csoportban, a Harmatcsöpp tánccsoport, 14 tagot számlálunk, és most ősszel kellett szétválasztani a két csoportot. Itten most elsősök és óvodás korosztályú gyerekek vannak. A nagyobb tánccsoportban pedig öt középiskolás gyerek van és öt felnőtt tagja van.”

A muzslyai műkedvelők remélik, hogy az előttük álló évadban már folyamatosak lesznek a próbák és pótolhatják mindazt, amit a járványhelyzet miatt nem valósíthattak meg. Abban is bíznak, hogy a fiatalok minél tovább az egyesületükben maradnak.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület
Muzslya

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.