Ugrás a tartalomra

Bemutatóra készül a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund

2019.03.30
22:37
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este fél 8-kor mutatják be a Semmi című előadást a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Janne Teller regényét Lénárd Róbert írta színre. A darabot pedig G. Erdélyi Hermina és Greguss Zalán rendezte. A közönség a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund előadásában láthatja a produkciót.

Az élet értelmét fejtegeti a Semmi című előadás - mondta el Dudás Norbert. A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund tagja szerint a történetből az is kiderül, melyek az igazán fontos dolgok az életben. A színjátszócsoport szeptember óta készül a bemutatóra. Dudás Norbert, tag, Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund: „Én az előadásban Hunor szerepébe bújok, aki egy nagyon komoly figura. Menőnek mutatja magát, de belül egy nagyon érzelmes személyiség. A karakterrel nem volt nehéz azonosulnom, hiszen nagyon közel áll hozzám.”

A gyermeki őszinteséget és kegyetlenséget meséli el a történet - mondta el Greguss Zalán. A rendező hozzátette, a darab egy iskolásfiúról szól, aki szerint az életnek semmi értelme: „A többi diák pedig úgy dönt, hogy bebizonyítják neki, hogy igenis van értelme, és kitalálják a fontos dolgok halmát, amire személyes fontos dolgokat kezdenek el hordani. Egy idő után elkezd durvulni a dolog. Amíg maguktól hoztak be dolgokat, addig nem volt probléma. Majd egy idő után egymástól kezdték el követelni a dolgokat. Nem mondok részleteket, de egy idő után elkezd bonyolódni a történet és be is durvul.”

A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund bemutató előadása vasárnap este fél nyolckor lesz a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Fabula Rasa Színjátszó Grund
Népkör Magyar Művelődési Központ
bemutató
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.