Ugrás a tartalomra
A könyv fedlapja
www.eletjel.org.rs

Bemutatták Gyóni Géza, Jegyzetek a napról című könyvét a palicsi könyvtárban

2017-10-11
19:42
Forrás
Pannon RTV
A kötet a szerző válogatott írásait tartalmazza a Bácskai Hírlap 1913-as évfolyamából, amely mellett kiállítást szerveztek a Bácskai Hírlap vezércikkeiből.

A könyv az Életjel Kiadó gondozásában jelent meg. Gyóni Géza olyan témákról mondott véleményt, amelyek a kor Szabadkáján aktuálisak voltak. Művei a szabadkai és a bácskai élet valóságát mutatják be. A 100 évvel ezelőtti Szabadka művelődés- és helytörténeti, valamint közéleti témáit dolgozta fel írásaiban. Kritikus és ironikus szemléletmódja figyelemfelkeltő-vélik a szakértők. A szervezők szerint ez a könyv egy értékes kordokumentum a korabeli bácskai társadalomról.

Gyóni Géza
Jegyzetek a napról
könyvbemutató
Palics

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.