Ugrás a tartalomra
A könyv fedlapja
www.eletjel.org.rs

Bemutatták Gyóni Géza, Jegyzetek a napról című könyvét a palicsi könyvtárban

2017-10-11
19:42
Forrás
Pannon RTV
A kötet a szerző válogatott írásait tartalmazza a Bácskai Hírlap 1913-as évfolyamából, amely mellett kiállítást szerveztek a Bácskai Hírlap vezércikkeiből.

A könyv az Életjel Kiadó gondozásában jelent meg. Gyóni Géza olyan témákról mondott véleményt, amelyek a kor Szabadkáján aktuálisak voltak. Művei a szabadkai és a bácskai élet valóságát mutatják be. A 100 évvel ezelőtti Szabadka művelődés- és helytörténeti, valamint közéleti témáit dolgozta fel írásaiban. Kritikus és ironikus szemléletmódja figyelemfelkeltő-vélik a szakértők. A szervezők szerint ez a könyv egy értékes kordokumentum a korabeli bácskai társadalomról.

Gyóni Géza
Jegyzetek a napról
könyvbemutató
Palics

Most

21:28, Frissítve: 22:10

Összeért a híd két íve

Összeértek a mederhíd ívei, s tizennyolc év után újra átível a Dunán az újvidéki Žeželj-híd. Egyelőre csak gyalogosan lehet átkelni rajta a folyón Újvidék és Pétervárad között.
20:37, Frissítve: 21:06

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Népszerű

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet ma nyitottak meg Palicson.