Ugrás a tartalomra
A könyv fedlapja
www.eletjel.org.rs

Bemutatták Gyóni Géza, Jegyzetek a napról című könyvét a palicsi könyvtárban

2017-10-11
19:42
Forrás
Pannon RTV
A kötet a szerző válogatott írásait tartalmazza a Bácskai Hírlap 1913-as évfolyamából, amely mellett kiállítást szerveztek a Bácskai Hírlap vezércikkeiből.

A könyv az Életjel Kiadó gondozásában jelent meg. Gyóni Géza olyan témákról mondott véleményt, amelyek a kor Szabadkáján aktuálisak voltak. Művei a szabadkai és a bácskai élet valóságát mutatják be. A 100 évvel ezelőtti Szabadka művelődés- és helytörténeti, valamint közéleti témáit dolgozta fel írásaiban. Kritikus és ironikus szemléletmódja figyelemfelkeltő-vélik a szakértők. A szervezők szerint ez a könyv egy értékes kordokumentum a korabeli bácskai társadalomról.

Gyóni Géza
Jegyzetek a napról
könyvbemutató
Palics

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.