Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Pannon RTV dokumentumfilmjét Budapesten

2018.09.22
15:25
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Sörös Imre és a Pongrátzok című dokumentumfilmet a budapesti Ars Sacra Filmfesztiválon. Az alkotást a Pannon RTV csapata készítette 2016-ban, rendezője Kozma Zoltán.

Az Ars Sacra fesztiválon olyan filmeket vetítenek és díjaznak, amelyek emberi sorsokat, a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, szakrális témákat vagy a határon túli magyarság sorsát mutatják be. Idén 83 filmet neveztek, közülük 6-ot a határon túli területekről. Vetítésre összesen 44 alkotást javasolt az öttagú zsűri: Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró.

Az Ars Sacra Filmfesztivál szeptember 15-e és 23-a között zajlik Budapesten, a Tabán ArtMoziban. A beküldött filmeket a közönség ingyen tekinthette meg. A díjátadót vasárnap este tartják.

Sörös Imre és a Pongrátzok
A temerini Sörös Imre 1956 őszén Renner Péterrel együtt a Corvin közi főparancsnok, Pongrátz Gergely mellett látott el bizalmi megbízásokat, a forradalom és szabadságharc leverése után pedig futári szolgálatot teljesítettek Bécs és Budapest között. A futárszolgálat melletti feladatuk az volt, hogy menekítsék ki Bécsbe az itthon maradt Pongrátz Ernőt és családját. A film feleleveníti Sörös Imre életét, a szöktetés feladatát és kockázatát.

A film itt nézhető: 

Budapest
Ars Sacra
filmfesztivál
dokumentumfilm
Pannon RTV
Kozma Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.