Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Csökkent a forgalom a szerb-magyar határon

2021.07.15
10:47
2022.05.12
09:43
Forrás
Pannon RTV
Nincs szabály arra, hogy a nap melyik szakaszában alakulnak ki hosszabb kocsisorok.

Komoly torlódás alakult ki napközben a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. A Magyarország felől Szerbiába tartó gépkocsik utasainak 4-5 órát kellett várakozniuk. Délutánra azonban nagyot változott a helyzet, 6 óra környékén mindössze fél órás volt itt a várakozási idő. Stábunknak egy ott dolgozó határőr kamerán kívül azt mondta, hogy nincs szabály arra, hogy a nap melyik szakaszában alakulnak ki hosszabb kocsisorok. Annyi azonban biztos, hogy sokan most kezdik szabadságukat, illetve nyaralásukat, így a hétvége közeledtével még erősebb forgalomra lehet számítani.

Magyarország és Szerbia között egyébként minden határátkelő üzemel, így aki szeretné elkerülni a több órás várakozást, az tehet egy kisebb kerülőt, amivel gyorsabb átkelést érhet el. Mielőtt útnak indulnak, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális határhelyzetről.

határ

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.