Ugrás a tartalomra

Dokumentumfilm és sorozat készül a versvándor útjáról

2019.09.18
10:14
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV stábja Borból indult. Munkatársaink Szerbián és Horvátországon keresztül a magyarországi Kunszentmiklósig menetelnek, 25 napon át forgatnak a Lélek útja elnevezésű megmozdulásról.

Csaknem húsz napja kíséri a Pannon TV csapata, Herczeg Zsolt szerkesztő-riporter, Szalai Adrián és Lukács Attila operatőrök valamint Csányi Sándor és Vujković Róbert sofőrök a kunszentmiklósi gyalogos versvándort, Tóth Péter Lórántot. A stáb augusztus 31-én indult Borból majd Vajdaságon, Horvátországon keresztül a magyarországi Kunszentmiklósig 25 napon át forgatnak a Lélek útja elnevezésű megmozdulásról. Emléket állítanak Radnóti Miklós költőnek, a 3200 bori munkaszolgálatosnak valamint Tóth Péter Lóránt küldetésének. A forgatásból dokumentumfilm valamint 10-15 részes sorozat is készül.

Zomborba érkezésük előtt, út közben találtunk rá a Pannon TV forgatócsoportjára. A fiúk csak nem húsz napja vannak távol családjuktól, otthonuktól, csakúgy mint Tóth Péter Lóránt gyalogos versvándor, akinek Borból induló zarándoklatát megörökítik. A hosszú út fizikailag is megterhelő, a stáb éjfél utánig dolgozik minden nap. „Reggelente nagyon korán kelünk, három kamerával rögzítjük Péter útját, ami azt jelenti, hogy egy kamerával 3 óra nyersanyagot rögzítünk áltlagosan. Felvesszük, ahogy sétál, találkozik emberekkel, bizonyos szituációkba keveredik. Nagyon jó történeteink vannak már” - mondta Szalai Adrián operatőr.

Minden nap egy új kihívás, de ez csak összekovácsolja a csapatot. Már az indulás napján izgalmas kalandba keveredtek. „Egy nem kiaszfaltozott, hegyi úton indultunk el. Erdőn keresztül tettünk meg 24 kilométert. Már csak másfél kilométer volt a célig, amikor kiderült, hogy nincs tovább út. Ránksötétedett Szerbiában az erdőben, ismeretlen helyen, a legközelebbi település pedig 25 km-re volt. Elég izgalmas volt” - mesélte Lukács Attila operatőr.

A forgatásból egy egész estés, 52 perces dokumentumfilm, valamint 10-15 részes sorozat is készül, epizódonként 20-25 perces részekkel. A dokumentumfilmben Radnóti Miklós kerül a fókuszba, a sorozatban pedig magára a zarándoklatra, az útra fókuszálnak. Az alkotások szerkesztője Herczeg Zsolt: „Egyfelől meg kell haladnunk önmagunkat, mint a forgatás szempontjából, mint a napi munka szempontjából. Ez azonban egy olyan kihívás, amit örömmel fogadtunk. Úgy érezzük, hogy érdemes volt erre várni. Minden tudásunkat beleadjuk, hogy egy jó, nézhető és szerethető film készüljön.”

A filmet és a sorozatot az utómunka elvégzése után a Pannon Televízióban láthatják a nézők.

dokumentumfilm
sorozat
Pannon RTV
versvándor
Tóth Péter Lóránt
Lélek útja
menetelnek

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.