Ugrás a tartalomra

Elhunyt Draško Ređep

2019.01.29
17:10
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Életének 84-ik évében elhunyt Újvidéken Draško Ređep író, filmes, kritikus, az egyik legnagyobb szerb gondolkodó. Halálhírét kiadója hozta nyilvánosságra.

Ređep hosszú éves munkájával a szerb és a jugoszláv irodalmi színpadon jelentős nyomot és irányvonalakat hagyott maga után a hazai és a regionális irodalom terén.

Tanított az Újvidéki Egyetemen és számos elismerésben részesült a ruszin, a magyar és szlovák kultúra megerősítéséért. Számos munkáját adták ki az évek során. Draško Ređep kevésbé ismert költők műveinek kutatásával is foglalkozott. 2017-ben életéről dokumentumfilm készült.

Igor Mirović sürgönyben nyilvánított részvétet az elhunyt családjának, barátainak és tisztelőinek. A tartományi kormány elnöke méltatásában arról írt, hogy írói teljesítményével és nyilvános fellépéseivel Ređep beírta magát a huszadik század második felének irodalmába, filmművészetébe és képzőművészetébe.

Drasko Redjep
elhunyt
meghalt

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.