Ugrás a tartalomra

Elismerés a Scorsese-filmnek

2019.12.04
21:09
Forrás
MTI
Az ír című alkotás kapta a National Board of Review fődíját.

Martin Scorsese Az ír című alkotása kapta a legjobb film díját a National Board of Reviewtől, az egyik legrégebbi amerikai filmes testülettől, amely most jelentette be idei díjazottjait. Először ítélték oda az Ikon-díjat, amelyet azoknak a filmes művészeknek a tiszteletére alapítottak, akik jelentősen hozzájárultak a mozgókép történetéhez, kultúrájához és kiválóságához. Az elismerést Martin Scorsese, és Az ír című filmjének két főszereplője, Robert De Niro és Al Pacino kapta. Emellett a Netflix finanszírozásával forgatott maffiaeposz adaptált forgatókönyvéért Steve Zaillian is díjat kapott.

Több elismerést érdemelt ki még a Volt egyszer egy Hollywood című film is. Quentin Tarantino lett a legjobb rendező, a film sztárja, Brad Pitt pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta.

Tavaly a National Board of Review fődíjával a Zöld könyv című filmet jutalmazták. Az alkotás később Oscar-díjas lett.

Martin Scorsese
az ír
film
díj
National Board of Review
Volt egyszer egy Hollywood

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.