Ugrás a tartalomra

Eltemették a Fekete című előadást az Újvidéki Színház színészei

2020.01.28
13:47
2020.01.28
15:52
Forrás
Pannon RTV
A darab ezzel lekerült a színház repertoárjáról. Nemcsak a közönséget, de a színészeket is meglepetések érték játék közben, amelyek nem szerepeltek az eredeti darabban.

A Fekete Balogh István vitézi drámája alapján Lénárd Róbert átiratában született meg 2017-ben. A darab a fogyasztói társadalom elleni lázadásról szól.

Mészáros Árpád, színész, Újvidéki Színház: „Szerencsére sikerült megtartani a lényeget. Az információk szükséges része átjött. Remélem, követhető volt a történet. Nem ment a történet rovására az érthetőségnek, hogy váratlan pillanatok, fordulatok történtek az előadásban, hanem egy egységes egészet kaptak a nézők.”

A mű egy alternatív Szerbiába kalauzolja a nézőket, ahol az idegek pattanásig feszültek a szerbek és a törökök között.

Soltis Lehel, színész, Újvidéki Színház: „Itt aztán lehet játszani, a színészi szabadság teljes mértékben adott. Ez sokkal élvezhetőbb a színész számára. Azt gondolom, nemcsak én, de mindenki más is várja ezeket az előadás temetéseket, hiszen ilyenkor egy más világ tárul elénk.”

Az előadás temetése korábban szinte megszokott jelenség volt, manapság azonban egyre ritkábban találkozhatunk vele.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Ez, hogy utoljára játszani, eltemetni az előadást, azt jelenti, hogy a rendezéshez képest, és a bepróbált cselekvéshez képest, a színészek, de gyakran a technika is, különböző meglepetésekkel fognak előjönni, amely meglepetés a közönség számára, de bizony bizony a kollégák számára is meglepetés lesz.”

Az előadás a színház 46. születésnapi programjának lezárása volt. Feketébb címen került a műsorfüzetbe, utalva ezzel a darab továbbgondolására.

Újvidéki Színház
előadás temetése
Mészáros Árpád
Soltis Lehel
Venczel Valentin

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.