Ugrás a tartalomra

Eltévedt lövedékek

2022.09.30
11:57
2022.09.30
15:42
Forrás
Pannon RTV
Baráth László Eltévedt lövedékek című önéletírásának bemutatóját tartották tegnap délután a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által kiadott kötetben Szarajevónak és az ott töltött évek szép és kevésbé szép élményeinek állít emléket Baráth László. A szerzőt klarinétművészként, tanárként és tárogatósként ismerhetjük elsősorban, és régóta érett benne a gondolat, hogy a Szarajevóban töltött éveit felidézze és papírra vesse.

Baráth László, szerző: „Ez saját tapasztalat, de voltak még kollégák Szarajevóban, akikkel egyeztettem, ez mégiscsak egy dokumentum, vallomás, tehát pontos adatok is vannak benne, amiket egyeztettem a szarajevói kollégákkal a színházban, a zeneakadémián, ahol dolgoztam. Fikció nincs a könyvben, tehát a dokumentum mögé állni kell és az igazolni, a megjelenő személyek valósok.”

Eltévedt lövedékek
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
Baráth László

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.