Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Értékes könyvadomány a magyarkanizsai könyvtárnak

2021.05.06
11:26
2021.05.06
17:35
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány jóvoltából egy értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok és több tervük is van az idei évre.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvadomány része az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója: „Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert ugye az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel, és ebben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk erre és most végre sikerült megkapni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtár előterében egy kiállítás is megtekinthető, ugyanis a könyvtárosok világnapja alkalmából kiállított darabok által a könyv és a könyvtárak történetébe is betekintést nyerhetünk.

Vörös Anna könyvtáros: „Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotógyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. A 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva is bemutatja legújabb könyvét, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd.

könyvadomány
József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
magyar kormány

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:03

Új kormánya van Észak-Macedóniának

Megszavazta az új, balközép kormányt az észak-macedón parlament vasárnap késő este. Az új miniszterelnök Dimitar Kovacsevszki, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnöke lett.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.