Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Értékes könyvadomány a magyarkanizsai könyvtárnak

2021.05.06
11:26
2021.05.06
17:35
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány jóvoltából egy értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok és több tervük is van az idei évre.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvadomány része az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója: „Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert ugye az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel, és ebben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk erre és most végre sikerült megkapni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtár előterében egy kiállítás is megtekinthető, ugyanis a könyvtárosok világnapja alkalmából kiállított darabok által a könyv és a könyvtárak történetébe is betekintést nyerhetünk.

Vörös Anna könyvtáros: „Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotógyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. A 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva is bemutatja legújabb könyvét, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd.

könyvadomány
József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
magyar kormány

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.