Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Értékes könyvadomány a magyarkanizsai könyvtárnak

2021.05.06
11:26
2021.05.06
17:35
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány jóvoltából egy értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok és több tervük is van az idei évre.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvadomány része az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója: „Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert ugye az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel, és ebben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk erre és most végre sikerült megkapni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtár előterében egy kiállítás is megtekinthető, ugyanis a könyvtárosok világnapja alkalmából kiállított darabok által a könyv és a könyvtárak történetébe is betekintést nyerhetünk.

Vörös Anna könyvtáros: „Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotógyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. A 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva is bemutatja legújabb könyvét, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd.

könyvadomány
József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
magyar kormány

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.