Ugrás a tartalomra

Értékes könyvadomány a magyarkanizsai könyvtárnak

2021.05.06
11:26
2021.05.06
17:35
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány jóvoltából egy értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok és több tervük is van az idei évre.

A könyvadomány része az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója: „Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert ugye az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel, és ebben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk erre és most végre sikerült megkapni.”

A könyvtár előterében egy kiállítás is megtekinthető, ugyanis a könyvtárosok világnapja alkalmából kiállított darabok által a könyv és a könyvtárak történetébe is betekintést nyerhetünk.

Vörös Anna könyvtáros: „Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotógyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. A 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel.”

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva is bemutatja legújabb könyvét, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd.

könyvadomány
József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
magyar kormány

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.