Ugrás a tartalomra

Ex Libris kiállítás nyílt Adán

2018.03.08
10:10
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Harmadik alkalommal rendezik a vándorkiállítást az adai Szarvas Gábor Könyvtár képtárában. A nemzetközi tárlaton többek között argentin, norvég, indiai és magyar alkotók munkái is megtekinthetők.

Amatőr képzőművészek is érkeztek a megnyitóra. Vastag János rendszeres látogatója az ilyen jellegű programoknak: „Ennek is megvan a saját varázsa, és ugyanúgy ki lehet fejezni sok mindent, mint egy nagyobb méretű festménnyel vagy képpel. Nekem ez a véleményem, és ezért is vagyok itt, negyedik-ötödik alkalommal.”

A harmadik Ex Libris kiállítást Topolyán és Szabadkán is bemutatták már. Az adai rendezvényt Barna Kolozsi Valéria képzőművész nyitotta meg. „Szerintem ugyanakkora a jelentősége, mint bármely más képzőművészeti találkozónak. Szakmai szempontból talán az a legfontosabb, hogy ne felejtsük el ezt a technikát, amelynek az eredete több évszázados.”

A kiállításra 60 művész csaknem 180 grafikát küldött el. Boros György, főszervező, grafikusművész: „Csak olyan grafikák vannak itt bemutatva, amelyeknek több példánya van. Ezért minden művésznek három grafikát kellett beküldenie, ezzel bizonyítva, hogy klasszikus grafikákról van szó, mert a ceruzarajzot rossz értelemben grafikának jellemzik.” 

A harmadik Ex libris kiállítás március 24-éig lesz megtekinthető az adai Szarvas Gábor Könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Ada
Szarvas Gábor
könyvtár
kiállítás
Ex Libris

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.