Ugrás a tartalomra

Fiatal színjátszók az óbecsei Városi Színház színpadán

2018.09.10
11:13
2018.09.10
17:08
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színház újraalapított magyar nyelvű ifjúsági színjátszó csoportja vasárnap mutatta be első előadását. A Rókus Zoltán által rendezett Platonov vastapsot kapott a közönségtől.

Csehov első színpadi művével, a Platonovval mutatták be óbecsei középiskolások azt, hogy mit tanultak meg a színészmesterségről fél év alatt. A színiakadémista Magyar Zsófia szerint ígéretes kezdeményezés az óbecsei ifjúsági színjátszó csoport megalakulása: „Ez is egy új lehetőség a fiatalok számára, hogy ebben is kipróbálják magukat, és ez is esetleg valakinek megtetsszen olyannyira, hogy aztán majd rájöjjön, hogy később ezzel szeretne foglalkozni.”

Az óbecsei Színjátszó Odúnak nevezett csoport tagjai a próbákat és a különféle gyakorlatokat is nagyon élvezték.

Tót Klaudia, Temerin: „Ellazítottak minket a gyakorlatok, és a próbák is nagyon izgalmasan teltek, sokat nevettünk, aztán már komolyabbra fogtuk.”

Pápista Annamária, Temerin: „Én Grekovát játszottam, ami majdnem, hogy szinte az ellentétem, mert ő egy visszahúzódó lány, én meg egy kicsit pörgősebb vagyok, de nagyon jó volt eljátszani.”

A darabot Rókus Zoltán óbecsei színész rendezte, aki az általa megadott keretek között szabad kezet adott a diákoknak a szerepek megformálásához. „Saját üzenettől lesz valós és hiteles a jelenet, és ez nagyon sokszor most a bemutatón is felsejlett. Én magam is láttam és nevettem is rajta, mert hoztak bele olyan pici újat, ami engem is meglepett. És jó újat.”

Bár Rókus Zoltánt szeptembertől Magyarországra szólítja a hivatása, az óbecsei Színjátszó Odú a tervek szerint folytatni fogja a munkát.

Óbecse
óbecsei Városi Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.