Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Flávio Apro gitárművész adott koncertet Adán

2018-04-16
08:42
2018-04-16
17:09
Forrás
Pannon RTV
Az adai színházteremben adott koncertet Flávio Apro, a közismert brazil gitárművész. Az est folyamán egyaránt felcsendültek brazil és más, nemzetközi zeneszerzők művei is.

A brazil művész fellépésébe bevonta a helyi Bartók Béla Zeneiskola növendékeit is, akikkel együtt egy brazil népdalt mutatott be a közönségnek. Apro adai gyökerekkel rendelkezik, ezért, ahogyan fogalmazott, ez egy igazán különlegesen koncert volt a számára. A brazíliai fellépő már második alkalommal járt Adán.

Flávio Apro, gitárművész, Brazília: „Már tavaly is jártam itt. A nagyszüleim a háborús időkben költöztek Brazíliába. Ennek már 95 éve. Tehát ez az első, valójában a második alkalom, hogy a családtagokkal hazajöttünk, a családi házhoz, az országba. Világszerte koncertezem. Éppen most jöttem vissza az Amerikai Egyesült Államokból, ahol megannyi fellépésem volt. De ez az egy koncert talán a legkülönlegesebb, főleg a családi kötődés miatt.”

Ada
Flávio Apro
koncert

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.