Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Flávio Apro gitárművész adott koncertet Adán

2018-04-16
08:42
2018-04-16
17:09
Forrás
Pannon RTV
Az adai színházteremben adott koncertet Flávio Apro, a közismert brazil gitárművész. Az est folyamán egyaránt felcsendültek brazil és más, nemzetközi zeneszerzők művei is.

A brazil művész fellépésébe bevonta a helyi Bartók Béla Zeneiskola növendékeit is, akikkel együtt egy brazil népdalt mutatott be a közönségnek. Apro adai gyökerekkel rendelkezik, ezért, ahogyan fogalmazott, ez egy igazán különlegesen koncert volt a számára. A brazíliai fellépő már második alkalommal járt Adán.

Flávio Apro, gitárművész, Brazília: „Már tavaly is jártam itt. A nagyszüleim a háborús időkben költöztek Brazíliába. Ennek már 95 éve. Tehát ez az első, valójában a második alkalom, hogy a családtagokkal hazajöttünk, a családi házhoz, az országba. Világszerte koncertezem. Éppen most jöttem vissza az Amerikai Egyesült Államokból, ahol megannyi fellépésem volt. De ez az egy koncert talán a legkülönlegesebb, főleg a családi kötődés miatt.”

Ada
Flávio Apro
koncert

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.