Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Forgás, csattogás, fütyülés, dobbantás - egy igazi néptáncverseny

2021.11.13
19:15
2021.11.14
07:06
Forrás
Pannon RTV
Közel hatvan fiatal tehetség lépett fel a Szabadkai Gyermekszínház színpadán az idei Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyen.

A versenyzők nagy izgalommal, de annál nagyobb magabiztossággal léptek a zsűri és a közönség elé. Varró Tódor Óbecséről érkezett, hogy szerencsét próbáljon nyolcéves tánctudásával. „Ez a nyolcadik évem, amit táncolok a Petrence táncegyüttesben. Idén bácskai Tisza-menti táncokat táncoltunk és most szólóval próbálkozok. Szerintem egy nagyon izgalmas verseny, elég jó és neves táncosok vannak itt.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Lajkó Léda párjával közösen állította össze a koreográfiát. A versenyen vajdaszentiványi táncokkal próbáltak jó pontokat szerezni a zsűrinél. „Most egy kicsit szabad kezet adtak a koreográfia és a folyamatok elkészítésében. A párommal, Pesti Bencével ketten állítottuk össze az egészet. Szerintem jól sikerült.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Módos Máté már tavaly is a zsűri soraiban ült. Idén párjával ketten értékelték a fiatal versenyzők tánctudását. „Három besorolás van: arany, ezüst és bronz. Ezt a metódust fogjuk követni idén is. A kiemelt táncosok aranyminősítést kaphatnak. A tánc, előadói képesség, a zenéhez való illeszkedés. Tehát minden-minden, ami egy ilyen színpadi, néptáncbemutatóhoz szükséges.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Tavaly a járványhelyzet miatt online zajlott a verseny, idén azonban újra a hagyományos módon tartották meg. Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, Szabadka: „Nagyon nagy létszámban, nagyon sok műsorszámot szoktunk ezen a versenyen látni. az idén látszik a járvány hatása. Közel hatvan versenyző lesz a műsoron. Nagyon örülünk neki, hogy nem csak Szabadka környékéről, hanem Kishegyesről, a Tisza mentéről, Zentáról érkeztek versenyzők.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A táncverseny célja, hogy elmélyítse a Kárpát-medence magyar néptánc kultúráját a fiatalokban és új tánctechnikákat ismerhessenek meg, akár improvizálva is. Az esemény kreatív műhelymunkával és kézműves kiállítással zárult.

hagyomány
néptánc
népz
táncverseny

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű