Ugrás a tartalomra

Gobby Fehér Gyula kapta az Írótábor Vándorkulcsát

2018.09.08
19:31
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a Magyarkanizsai Írótábor. Az idei Vándorkulacsot Gobby Fehér Gyula kapta. Csütörtöktől szombat délutánig a több mint ötven vendég alkotva, beszélgetve, tanácskozva tölthette a napokat.

A kanizsai szellemi műhely idén olyan ínyencségekkel nyitott a közönség felé, mint színházi előadás, vagy egy rockopera filmváltozatának bemutatója. Gazdag program várta a több mint ötven alkotót is. Szombaton Hódi Sándor és Hódi Éva Vajdasági ki kicsoda projektjét mutatták be.

Hódi Sándor, a Vajdasági ki kicsoda kötet szerkesztője: „Fölmerült az ötlet, hogy 2020-ra jelentessük meg, tíz év után a harmadik kötetet. Ezt leginkább az indokolja, hogy közben a közösség rendkívül nehéz helyzeten ment át, lassan szétesik, felmorzsolódik és nem vagyunk tisztában a meglévő értékeinkkel.”

Bordás Győző, a 66. Kanizsai Írótábor szervezőbizottságának elnöke elmondta, a tábor idei központi témája a humor volt. Ez szerinte sajnos kissé hiányzik a mai irodalmi művekből: „Én azt hiszem, hogy egy sikeres Írótábort zárunk, bár ez kicsit lehet, öndicséretnek tűnik. Akárhogy nézem, több mint hatvan író fordult meg itt a három nap alatt. És azt hiszem, hogy sikerült néhány olyan kérdéskört fölvetni, amely bennünket, írókat érdekel. Mindenesetre sikeresnek tartom, hogy a humorról beszélgettünk.”

A 66. Kanizsai Írótábor legaktívabb tagjának járó hagyományos Vándorkulacsot Gobby Fehér Gyula érdemelte ki.

Magyarkanizsa
Írótábor
Gobby Fehér Gyula
Bordás Győző
Hódi Sándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.