Ugrás a tartalomra

Gyerekbirodalom Etnopolisban

2012.08.24
13:38
Kosárfonás, gyöngyfűzés, arcfestés, kézműves játékok – egyebek között ezzel is várja a XI
Kosárfonás, gyöngyfűzés, arcfestés, kézműves játékok – egyebek között ezzel is várja a XI. Interetno Szabadkán a gyerekeket. Csütörtökön délután bábelőadással is kedveskedtek a szervezők a legkisebbeknek. A tikkasztó meleg ellenére is sok szülő döntött úgy, hogy elkíséri gyermekét Etnopolisba. A Játszóházban a legkisebbek is találhatnak maguknak érdekes játékot, elfoglaltságot. Akik elfáradnak a szabadtéri játékok közben, gyöngyöt fűzhetnek, rajzolhatnak, csütörtökön délután pedig az Ének Szent György vitézről zenés bábelőadást is megtekinthették. A gyerekek akár órákat is képesek a kézműves foglalkozásokkal eltölteni. Brezovszki Tamarától, a Játszóház egyik felügyelőjétől megtudtuk, hatalmas az érdeklődés a gyerekek részéről a kézműves játékok iránt.



„Például gyöngyből ékszerkészítés, azt nagyon szeretik a kicsik és a nagyok is. Az arcfestés nagyon vonzza őket. Az egy megunhatatlan dolog a számukra.” Nagy sor alakult ki Tibi bácsinál is, akinek a segítségével a fazekasság titkaiba tekinthettek be a gyerekek. A mesterrel közösen elkészített tárgyakat a fiatalok haza is vihették. Sram Tibor fazekas azt mondja, nem egyszerű szakma az övé, a fiatalok ezeken a foglalkozásokon csak ízelítőt kapnak abból, hogy mi is a fazekasság valójában. Az Etnopolis vasárnapig mindennap 16 és 20 óra között várja a legkisebbeket.
játszóház
interetno

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.