Ugrás a tartalomra

A Gyermekmisszió Dél-Bánátban

2018.12.29
10:12
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A Gyermekmisszió munkatársai a karácsonyi ünnepkörben Vajdaságot járva bábelőadásban mutatják be a karácsonyi történetet. Körútjuk során most három napot Dél-Bánátban töltenek.

A Gyermekmisszió szolgálata még nem annyira közismert, pedig évente mintegy négy és fél ezer magyar gyermeket érnek el Vajdaságban különböző foglalkozások, táborok, találkozók, összejövetelek alkalmával. Ez a nemzetközi felekezetközi keresztyén szervezet a gyermekek és fiatalok által a családokban is szolgál.

A bábozás már több éve része tevékenységüknek, amely által megragadják a gyermeki szíveket. Idei körútjuk során több mint 25 előadást tartanak, ezért már karácsony előtt megkezdték szolgálatukat. Bánátban többek között Torontálvásárhelyen, Fejértelepen és Versecen is láthatják A csodakönyv című karácsonyi történetet. Hertelendyfalván nagy volt az érdeklődés, megtelt a református imaház terme.

A bábozók önkéntes fiatalok, akik sokat áldoznak szabadidejükből a gyakorlásra és a fellépésekre egyaránt. Perlaki Nándor már négy éve bábozik: „Először videóban megnézzük, mert ez le van játszva, és próbáljuk megjegyezni a jeleneteket. Először úgy próbálunk, hogy nincsen fenn a paraván. Laptopon vagy tableton a videó megy, és akkor nézzük közben, próba közben, így megjegyezzük, begyakoroljuk. Amikor már tudjuk, akkor felrakjuk a paravánt, és akkor már próbáljuk élesben.”

A felkészítést Halász Sámuel, a Gyermekmisszió munkatársa végzi: „A karácsonyi időszakban az emberek jobban odafigyelnek, hogy mi is az ünnep. Nagyon sok mindent ünnepelnek karácsonykor. Mi az igazi karácsony ünnepének az üzenetét szeretnénk átadni, hogy Jézus Krisztusnak a születéséről emlékezünk meg, és azt ünnepeljük.”

A körút az újévi ünnepek után is folytatódik még néhány előadással.

Gyermekmisszió
Dél-Bánát
bábelőadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.